REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

12 noi staţiuni turistice în România!

12 noi staţiuni turistice în România!

Replica API 26 octombrie 2016 | 19:30 315

Anunţ ANT:

Anunţ ANT:

Autoritatea Națională pentru Turism anunță, în baza unui ordin al președintelui A.N.T., Anca Pavel-Nedea, că este în curs de elaborare un proiect de Hotărâre de Guvern privind atestarea unui număr de 12 noi stațiuni turistice.

Astfel, după ce au fost analizate documentațiile prezentate de către U.A.T.-uri, dar și după vizitele în teren, următoarele localități vor primi statut de stațiune turistică: Comuna Sucevița , jud. Suceava; Comuna Pojorâta, jud. Suceava; Băile Banffy - Toplița, jud. Harghita; Orașul Borsec, jud. Harghita; Orașul Negrești-Oaș, jud. Satu Mare; Băile Ocna Dej, jud. Cluj; Comuna Sângiorgiu de Mureș, jud. Mureș; Localitatea Colibița, jud. Bistrița Năsăud; Orașul Moinești, jud. Bacău; Comuna Baia de Fier, jud. Gorj; Comuna Boghiș, jud. Sălaj și Comuna Moisei, jud. Maramureș.

Potrivit ANT, atestarea stațiunilor turistice reprezintă, pe lângă dezvoltarea socio-economică a acestor localități, posibilitatea de accesare a fondurilor europene - Axa 7 - Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului/Prioritatea de investiții 7.1. - Sprijinirea unei creșteri favorabile a ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endrogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industrial aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.

Mai mult, Autoritatea Națională de Turism are în vedere și realizarea, în viitor, a unei identități urbane adecvate, prin valorificarea resurselor existente (renovare/modernizare, dar și specific local), urmărirea realizării de legături/ conexiuni, racorduri la drumurile naționale și europene (factor principal în cadrul dezvoltării socio-economice a acestor localități), precum și încurajarea creării de conexiuni/cooperări cu alte localități similare, prin realizarea unor serii de evenimente, în comun.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367