REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Atac ARMAT, soldat cu morţi, în estul Ucrainei. Rusia se declară "indignată"

Atac ARMAT, soldat cu morţi, în estul Ucrainei. Rusia se declară "indignată"

Replica API 21 aprilie 2014 | 00:00 252

Mai multe persoane au fost ucise într- un schimb de focuri duminică dimineaţa în apropierea unui oraş ucrainean controlat de separatişti pro- ruşi, agitând acordul internaţional deja fragil, care a fost proiectat pentru a evita un conflict mai larg.

Atacul a avut loc în apropierea unui baraj ridicat de către militanţi proruşi în satul Bilbasivka, la câţiva kilometri vest de Slaviansk, conform Reuters.

Premierul interimar ucrainean Arseni Iaţeniuk şi-a exprimat indignarea după ce în estul Ucrainei au fost distribuite manifeste antisemite, şi a cerut ca "aceşti nemernici" să dea socoteală în justiţie.

"Armistiţiul a fost încălcat de Paşti", au declarat, de cealaltă parte, reprezentanţii ministerului de externe din Rusia, continuând că: "Aceasta provocare este o dovadă a lipsei de voinţă din partea autorităţilor de la Kiev de a ţine în frâu şi de a dezarma naţionaliştii şi extremiştii". Televiziunea rusă de stat, citată de Reuters, relatează că cinci persoane au fost ucise după ce un punct de control a fost atacat de bărbaţi înarmaţi, trei dintre acestea fiind separatişti pro-ruşi şi două din grupul atacatorilor.

În timp ce Rusia se declară "indignată" de evenimente, primarul autoproclamat prorus din oraşul Slaviansk, unul dintre fiefurile separatiştilor în estul Ucrainei, i-a cerut lui Vladimir Putin să trimită forţe de menţinerea păcii pentru protejarea populaţiei locale, relatează şi AFP.

foto: Reuters

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367