REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

5 persoane reţinute în urma percheziţiilor de ieri, între care 3 agenţi de poliţie

5 persoane reţinute în urma percheziţiilor de ieri, între care 3 agenţi de poliţie

Replica API 24 aprilie 2015 | 16:50 308

5 persoane au fost reţinute de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în urma percheziţiilor din data de 23 aprilie. Printre aceştia se află şi 3 agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa.

Reamintim că 10 percheziţii s-au derulat în Constanţa, pe 23 aprilie anul curent, coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciile Judeţene Constanţa, Tulcea, Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa, cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa. Este vorba despre persoane suspecte de implicare în infracţiuni de şi în legătură cu infracţiuni de corupţie săvârşite în Portul Constanţa. Printre suspecţi se află şi Costică benzinaru’, din Poarta 6, strada Lirei, care comercializa combustibil în grădina din faţa locului. De asemenea, în cadrul acțiunii, ofiţerii DGA, delegaţi să efectueze cercetări în cauză, au pus în aplicare 12 mandate de aducere faţă de tot atâtea persoane, dintre care 5 agenţi de poliţie, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi furt calificat, respectiv luare de mită şi abuz în serviciu. “În fapt, în luna noiembrie 2014, Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la faptul că o reţea de persoane sustrage produse petroliere, alcool şi îngrăşăminte din vagoanele de tren care întră în Portul Constanţa. Din verificări rezulta faptul că gruparea era sprijinită de lucrători ai SN CFR Marfă SA, paznici din porţile de acces în port şi agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa”, potrivit unui comunicat al DGA. Totodată, menţionăm că alcoolul era, mai exact, etanol.

Iată despre ce poliţişti este vorba

Este vorba despre trei agenţi de poliţie la Compartimentul de Ordine Publică al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, respectiv Cristian Buga, Nicolae Zanet şi Sorin Cosmeanu, dar şi de două persoane civile, între care şi angajaţi în port, adică Florin Mustăţea şi Costel Bobric. Primii trei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, al patrulea pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi dare de mită, iar ultimul pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de furt calificat.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în perioada 2014 – aprilie 2015, Florin Mustăţea, ajutat de alţi făptuitori încă nedepistaţi sau neidentificaţi, a sustras din vagoanele-cisternă ale S.C.O.T. S.A., sosite în Portul Constanţa, diferite cantităţi de produse petroliere, pe care le-a valorificat cu ajutorul coinculpatului Costel Bobric şi a altor participanţi neidentificaţi până în prezent. Menţionăm că Bobric locuieşte în cartierul Poarta 6, pe strada Lirei, acolo unde vindea combustibilul furat chiar în grădina din faţa blocului. Totodată, în cursul lunii aprilie 2015 acelaşi Florin Mustăţea a dat, cu titlu de mită, mai multe sume de bani şi produse petroliere poliţiştilor Cristian Buga şi Sorin Cosmeanu, iar poliţistul Nicolae Zanet a primit de la alt participant la furturile de produse petroliere sume de bani, astfel încât inculpaţii poliţişti să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a le permite, în continuare, „hoţilor” să sustragă combustibilii din Portul Constanţa. La data de 23 aprilie 2015 cu ocazie percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele inculpaţilor sau apropiaţilor acestora, respectiv la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite mai multe cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa. În cauză, în cursul zilei de 24 aprilie anul curent, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă faţă de cei cinci inculpaţi, pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa. Din verificări a rezultat şi faptul că gruparea era sprijinită şi de lucrători ai SN CFR Marfă SA, dar şi de paznicii din porţile de acces în port. Cât despre banii primiţi de poliţişti, se pare că aceştia primeau între 300 şi 600 de lei pe tură.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614