REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

A accidentat o persoană pe trecerea de pietoni şi a fugit de la faţa locului: propus spre arestare

A accidentat o persoană pe trecerea de pietoni şi a fugit de la faţa locului: propus spre arestare

Replica API 1 noiembrie 2014 | 01:56 258

A oprit şi a „cules” oglinda de pe carosabil

A oprit şi a „cules” oglinda de pe carosabil

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa, la data de 31.10.2014, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Stoian Ionel pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie şi modificarea stării locului sau ştergerea urmelor accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.

Din probele administrate până în acest moment, se pare că, la data de 28.10.2014, în jurul orei 09.26, inculpatul a condus autoturismul marca Opel cu numărul de înmatriculare TX-2581-XC pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanţa dinspre strada Theodor Burada către Dezrobirii şi, când a ajuns la trecerea pentru pietoni de la şcoala nr. 8, nu a acordat prioritate de trecere şi a accidentat-o pe persoana vătămată Ş. M. C. care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal din dreapta conducătorului auto, provocându-i leziuni ce necesită pentru vindecare circa 55-60 zile de îngrijiri medicale.

După producerea accidentului inculpatul a luat oglinda autoturismului care s-a rupt şi a căzut pe carosabil şi a părăsit locul faptei cu autoturismul, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei de către, urmărind ştergerea urmelor faptelor sale şi îngreunarea identificării sale de către organele judiciare. „Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au spus procurorii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614