REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

A bătut vântul la ultima probă a sesiunii de toamnă a Bacalaureatului

A bătut vântul la ultima probă a sesiunii de toamnă a Bacalaureatului

Replica API 1 septembrie 2012 | 00:00 130

Liceeni fără chef

Liceeni fără chef

Ultima probă a Bacalaureatului de toamnă nu i-a trezit pe mulţi dintre liceeni, aceştia preferând să tragă chiulul decât să se mai trezească de dimineaţă. Proba la alegere a profilului a fost lăsată baltă de majoritatea elevilor.

La liceul " I.N Roman", cei care nu au reuşit din prima sesiune să treacă de ultima probă, se pare că nu au renunţat la biologie şi fizică, chiar dacă materiile respective le-au cauzat mari bătăi de cap şi în iunie. "Îmi place fizica şi nu am cum să renunţ la ea. Am picat cu 4.20 în prima sesiune, dar acum sper să iau mai mult, având în vedere că ne-au picat subiecte accesibile. Bine, sunt accesibile pentru cei care au învăţat", a relatat Ana-Maria, elevă a liceului " I.N Roman", care de altfel, era printre puţinele fete prezente la examenul de vineri, 31 august. Băieţii se pare că au fost, de această dată, mult mai conştiincioşi. "Sunt puţine fete prezente. Suntem mai mulţi băieţi", a declarat Alexandru. Faptul că şi această sesiune s-a terminat, duminică 2 august, fiind ziua în care se afişează rezultatele, le dă de gândit liceenilor care, au început să-şi facă din ce în ce mai multe griji. Pe lângă aceştia, sunt şi părinţii care se gândesc, parcă cu groază, la viitorul odraslelor. " Fiul meu a dat şi el ultimul examen. Nici măcar nu mi-a zis ce materie şi-a ales. Eu sper să fie bine, pentru că în prima sesiune nu a învăţat. Vrea să dea la facultate mai departe şi mă rog pentru ca el să treacă cu bine şi de testul acesta", ne-a declarat mama lui Alexandru care, chiar dacă avea un fiu vesel care o încuraja, căzuse şi mai mult pe gânduri. "Copiii noştri parcă s-au născut gata obosiţi şi plictisiţi. Nu mai au chef să meargă nici până la magazinul din colţ pentru pâine, darămite să mai şi înveţe", comentau alţi părinţi aflaţi în faţa liceului. Printre liceenii care nu prea ştiau de ce se află în ultima zi de august la liceu, l-am întâlnit şi pe Mihai. Îmbrăcat cu blugi rupţi, tricou alb mulat, având părul dat cu gel şi ochelarii pe ochi, acesta se tot plimba prin faţa liceului. "Sincer, nu ştiu de ce m-am trezit. Sper să iau măcar 5 la biologie", a declarat acesta. Din păcate nu este singurul elev căruia i se întâmplă să nu înţeleagă de ce se află în faţa liceului cu o foaie şi un pix. Nu ne mai rămâne decât să aşteptăm rezultatele acestei sesiuni şi să sperăm la ce este mai bine, pentru cei care măcar şi-au dat osteneala să se prezinte.

159 de candidaţi absenţi

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, la ultima probă a bacalaureatului, cea la alegere a profilului şi specializării (Chimie, Fizică, Biologie vegetală şi animală, Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, Geografie, Psihologie şi Informatică T1 C/C ++) au absentat 159 de candidaţi. Conform Calendarului examenului de bacalaureat, rezultatele se vor afişa în centrele de examen pe data de 2 septembrie 2012 (până la orele 16.00), urmând ca în intervalul 16.00-20.00 să se depună eventualele contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, iar rezultatele finale se vor afişa în data 5 septembrie. Reamintim că rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an la nivelul judeţului Constanţa a fost 47.94% (după soluţionarea contestaţiilor).

Oana MUŞAT

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614