REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

A fost dezlegat „misterul” trăsurilor descoperite la Regia de Drumuri

A fost dezlegat „misterul” trăsurilor descoperite la Regia de Drumuri

Replica API 31 august 2016 | 17:55 256

Judeţul Constanţa, „înhămat” la plata modernizării Hergheliei Mangalia

Judeţul Constanţa, „înhămat” la plata modernizării Hergheliei Mangalia

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, aflată în subordinea CJC, este, de la sfârşitul anului 2015, în procedură de insolvenţă. Noua conducere a Consiliului Judeţean Constanţa şi-a propus să scoată regia din colaps, chiar dacă acest lucru pare imposibil, ba mai mult, unii consilieri liberali consideră că mai bine s-ar desfiinţat acest RAJDP şi s-ar termina „balamucul”.

Încă din primele zile de la instalare, noua conducere a Consiliului a trecut la verificări în teren, mai exact la staţiile Regiei de Drumuri, pentru a vedea cu ce se confruntă. „Inadmisibil” şi „dezastru” – a reacţionat preşedintele CJC Horia Ţuţuianu, referindu-se la gestionarea activităţii instituţiei amintite. În primă fază, un mare semn de întrebare a fost legat de obiectele găsite depozitate la staţia de asfalt de la Cuza Vodă. S-a speculat imediat că regia a „topit” bani pe trăsuri, că au fost deturnate fonduri, cu toate consecinţele aferente! Scotocind însă mai bine în documentele regiei şi ale CJC, s-a dovedit că obiectele care ar fi folositoare unei herghelii aprţin, de fapt, chiar unei herghelii! Este vorba de Herghelia Mangalia, pentru care, în 2013, preşedintele CJC de la acea vreme, Nicuşor Constantinescu, cu sprijinul vicepreşedintelui Cristian Darie, parafa un protocol de colaborare cu Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva. Prin acest protocol între CJC şi Romsilva (în „ograda” căreia se află Herghelia Mangalia), judeţul Constanţa se obliga să amenajeze şi să doteze herghelia, aşa încât să devină o adevărată atracţie turistică. Amintim, în acest context, şi ambiţia lui Constantinescu de a prelua herghelia în subordinea CJC! Revenind la protocolul amintit, aşa se face că CJC lansa către Regia de Drumuri o comandă privind modernizarea hergheliei (lucrări, de altfel, executate), precum şi achiziţia unor obiecte precum trăsuri, bice, cămăşi, cizme etc. La îndeplinirea sarcinilor, Regia de Drumuri a emis factura aferentă lucrărilor (la pachet cu achiziţia obiectelor mai-sus amintite), în sumă de peste 350.000 lei noi. Surpriză! CJC nu a efectuat plata fiindcă... nu-i permitea bugetul, aşa că RAJDP (regie subordonată CJC, să nu uităm!), s-a îndreptat împotriva... CJC, în instanţă! La finele anului 2015, instanţa hotărăşte emiterea ordonanţei de plată. Urmează o cerere în anulare, respinsă însă, după cum ne arată o decizie a instanţei din aprilie 2016. Decizia este definitivă, între timp regia recuperând o parte din suma datorată de CJC, la care se adaugă şi penalităţi la care, evident, este „înhămat” judeţul Constanţa, că doar... îşi permite!

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218