REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

A început asfaltarea străzilor din cartierul Compozitorilor

A început asfaltarea străzilor din cartierul Compozitorilor

Replica API 21 mai 2015 | 19:45 426

După cinci ani de tânguială,

După cinci ani de tânguială,

În sfârşit, străzile cartierului Compozitorilor din Constanţa vor fi asfaltate! Semn că sesizările locuitorilor din zonă au avut ecou, după ce ani de zile au transmis, nervoşi şi disperaţi, că au „străzi pline de gropi şi noroi, nici pe câmp la ţară nu se poate găsi un asemenea drum“. Şi, dacă problema străzilor s-a rezolvat, se pare, a apărut o altă nemulţumire: cade tencuiala.

De cinci ani încoace, la fiecare ploaie, noroiul devine problema principală a locuitorilor din cartierul Compozitorilor. Cartierul este, practic, nou, inaugurat de administraţia locală în 2008, după ce s-a finalizat construcţia la blocurile pentru tineri. Ani de zile, oamenii au făcut sesizări la primărie, cerând să le fie asfaltate străzile, pentru că s-au săturat să suporte praful sau noroiul. Iată că, în sfârrşit, solicitarea lor a fost ascultată, iar lucrările de asfaltare au început deja. „Vă multumim pentru că aţi început să vă interesaţi şi de cartierul Compozitorilor. Se vede că sunteţi constănţean şi, probabil nu vă place să vă bateţi joc de oameni“, a transmis o constănţeancă, pe pagina de facebook a viceprimarului cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău. „Am văzut că au început să lucreze. Slavă Domnului! Că mult ne-am mai bătut capul cu praful şi noroiul. Zici că stăteam la ţară, nu într-un cartier nou“, a spus, pentru „Replica”, o altă constănţeancă ce locuieşte într-unul dintre blocurile inaugurate de administraţia locală în 2008. Lucrările de asfaltare vor dura aproximativ două luni, iar localnicii speră ca, mai apoi, primăria să le amenajeze şi un loc de joacă pentru copii, un parc frumos, unde să se poată relaxa. Şi, vorba aia - „nu scapi de una, că dai de alta!“, locatarii au o altă nemulţumire: Tencuiala de pe pereţii exteriori ai blocurilor a început să cadă, iar oamenii se tem că într-un an - doi vor fi nevoiţi să plătească o firmă care să le rezolve problema. „De ceva timp a început să cadă varul, tencuiala. Nu se poate aşa ceva! În doar cinci ani să avem probleme de genul acesta! Părinţii mei stau într-un bloc construit în urmă cu peste 30 de ani şi nu se confruntă cu probleme de genul acesta. Faţada este intactă, iar la noi... Asta mai lipseşte: într-un an, doi, să plătesc şi văruiala“, s-a plâns un locatar.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102