REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Accident aviatic, soldat cu patru morţi: Garda de Coastă a declanşat o anchetă în regim de urgenţă

Accident aviatic, soldat cu patru morţi: Garda de Coastă a declanşat o anchetă în regim de urgenţă

Replica API 22 decembrie 2014 | 00:13 239

Asociaţia Scafandrilor Profesionişti pune la dispoziţia autorităţilor una dintre cele mai rapide ambarcaţiuni din România

Asociaţia Scafandrilor Profesionişti pune la dispoziţia autorităţilor una dintre cele mai rapide ambarcaţiuni din România

Asociaţia Naţională Română a Scafandrilor Profesionişti şi Sportivi pune la dispoziţia autorităţilor una dintre cele mai rapide ambarcaţiuni marca DONZI, Model Z 33 Crossbow, dotată cu două motoare în capacitate totală de 1000 cp., atingând viteze de peste 250 km/h pe apă. Decizia a fost luată ca urmare a incidentului aviatic de luni, 15.12.2014, când un elicopter aparţinând serviciului SMURD a căzut în apele lacului Siutghiol. „Analizând acţiunea de intervenţie a serviciului ISU Dobrogea, punem la dispoziţia autorităţilor şi un număr de 6 scafandri profesionişti şi echipamentul aferent pentru executarea acestor misiuni pe lacul Siutghiol.

Cei şase scafandri sunt autorizaţi să execute misiuni de salvare. Solicităm în acest sens autorităţilor o locaţie de staţionare pentru acest echipaj voluntar şi eventual sprijin financiar pentru combustibil”, a declarat Alexandru Gorga, preşedintele Asociaţiei Naţionale Române a Scafandrilor Profesionişti şi Sportivi. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat vineri, 19 decembrie a.c., faptul că întreg sistemul de salvare este „greşit”. „Întreg sistemul de salvare este greşit. De ce? Pentru că nu include toate instituţiile, cum au fost în cazul acesta Căpitănia şi instituţiile care au ambarcaţiuni pe apă şi pe mare şi, în acelaşi timp, şi ambarcaţiunile şi mijloacele private (...) care pot în momentul unei catastrofe să intervină dacă sunt băgaţi în sistem”, a afirmat Constantinescu, cu referire la accidentul elicopterului SMURD.

Nicuşor Constantinescu a făcut aceste declaraţii la Tribunalul Bucureşti, unde s-a judecat vineri unul dintre dosarele în care acuzat de fapte de corupţie. De precizat şi faptul că, în timp ce lumea încă trăia sub şocul evenimentului aviatic din zona lacului Siutghiol, mare parte din personalul operativ al Gărzii de Coastă (lucrători de la structurile de combaterea infracţionalităţii transfrontaliere) şi alţi prieteni agreaţi au organizat „Pomana Porcului”, se arată într-un articol publicat vineri pe stiriexclusive.ro. Evenimentul a avut loc pe 16 decembrie şi a început la ora 13.30, la baza nautică a IPJ Constanţa, situată în zona unde, cu mai puţin de 24 de ore în urmă, în mod tragic muriseră 4 colegi de breaslă. Printre participanţi, cunoscuţi din lumea interlopă şi nu numai a Constanţei. Dintre purtătorii de grade îi putem aminti pe ofiţerii Roşu C., Vasilică I. (lider sindical al SNPPC), Dumitrescu M., Matei M., Deliu C., Bacaim P., Pelin P. şi mai mulţi agenţi. Ce spune Garda de Coastă?

„Nici un reprezentant al conducerii Gărzii de Coastă (director sau directori adjuncţi) nu a participat la întâlnirea descrisă în presă, organizată la baza nautică a I.P.J. Constanţa. O anchetă internă a fost dispusă în regim de urgenţă de către directorul Gărzii de Coastă, pentru a se stabili condiţiile evenimentului respectiv, urmând ca la finalizarea acesteia să fie luate măsurile legale în consecinţă”, a transmis agentul-şef adjunct de Poliţie Marius Ovidiu Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102