REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Acţiune de informare a turiştilor în Gara Constanţa

Acţiune de informare a turiştilor în Gara Constanţa

Replica API 29 aprilie 2017 | 00:00 348

Turiștii care au venit cu trenul de la București au fost întâmpinați vineri, 28 aprilie a.c., de către polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, de către agenții de la Transporturi și de către polițiștii locali. Aceștia au derulat o acțiune informativ-preventivă destinată turiștilor care vin să își petreacă minivacanța de 1 mai la malul mării.

Acțiunea s-a desfășurat în Gara Constanța, pe peronul unde sutele de turiști au venit cu trenul, o parte din ei chiar în picioare. Tinerii au primit flyere și au discutat cu polițiștii care le-au transmis mesaje informative cum să se comporte în perioada următoare pentru a avea o vacanță liniștită. Printre aceștia, s-au numărat ce turiști străini, care au venit pentru muzica electronică de calitate și pentru viața de noapte unică din Mamaia.

„În această minivacanță, fiecare dintre noi avem o mare responsabilitate. În primul rând, să fim atenți la propriile bunuri, la propriile buzunare, evident să avem grijă de bunurile pe care le depozităm în camerele de hotel și, de asemenea, să nu lăsăm bunurile nesupravegheate pe plajă. Este foarte important să fim, de asemenea, toleranți și să nu încurajăm comportamentele agresive.

Vă pot spune că începând de astăzi vom fi alături de turiști, atât cu mesaje preventive, cât și cu segmentul de combatere, care este foarte important. Colegii mei din zona operativă acționează ca atare. Suntem astăzi prezenți alături de colegii de la Transporturi, de la Poliția Locală. Pe seară, vom fi alături de Agenția Națională Antidrog în cluburile constănțene cu aceleși mesaje preventive și mâine vom merge către Vama Veche pentru a sfătui turiștii din Vamă să adopte un comportament preventiv în ceea ce privește furturile din corturi și de pe plajă.

Trebuie să respecte legea și că pot fi trași la răspundere contravențională sau penală în cazul în care încalcă legea. Din propria experiență, există un feedback pozitiv, dar este foarte important să fim zi de zi și moment de moment lângă turiști cu mesajele preventive pentru că persoanele, în momentul în care discută cu noi, devin conștiente, iar dacă nu revenim, se uită imediat”, a menționat comisarul Carmen Șerbănescu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu cand vad militie desi nu sunt hot sau spargator ma enervez ca stiu ca sunt cu bunghiul pe oameni sa le dea amenzi si sa si umfle muschii. incurca treaba incurca circulatia incurca pe toata lumea.
1
0
Si ce plm le spune , sa se apere singuri de hoti , caci ei sunt ocupati cu afaceri...?!?
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367