REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Adio, debandadă! Reguli stricte pentru agenţii economici din Limanu

Adio, debandadă! Reguli stricte pentru agenţii economici din Limanu

Replica API 31 martie 2017 | 00:17 450

Proceduri

Proceduri

Consiliul Local a aprobat recent „Regulamentul privind Organizarea și Desfășurarea Activităților Comerciale și a Serviciilor de Piață în comuna Limanu”. Acest document prevede un set de reguli privind procedurile de autorizare pentru activitățile desfășurate în structuri cu sediul fix, dar și procedurile pentru desfășurarea activităților cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public.

„Până la inițierea acestui set de reguli, în comuna Limanu nu exista o centralizare a condițiilor pe care ar trebui să le îndeplinească un agent economic. Acest regulament explică cât se poate de clar care sunt obligațiile celor care doresc să primească autorizații din partea noastră. Sunt gândite unitar, astfel încât, mai ales în sezonul estival când funcționează cele mai multe activități economice, să existe un reper după care să ne putem ghida atât noi, ca și autorități locale cât și agenții economici”, arată Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu. Astfel, Regulamentul punctează condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să desfășoare activități comerciale în privința documentațiilor privind apartenența spațiului, tipul de activitate, orarul de funcționare în funcție de specificul activității precum și tipul de mobilier sau cromatica acestuia. O condiție esențială pentru a beneficia de autorizație, indiferent de tipul de activitate, este încheierea unui contract cu Serviciul Comunitar de Utilități Publice de Interes Local Limanu – SCUPIL. „Nici în 2 Mai și nici în Vama Veche nu a existat până acum un astfel de set de reguli. Este anormal ca în două dintre cele mai vizitate destinații de vacanță de pe litoralul românesc să se deruleze activitățile economice într-un haos total. Desigur că acest Regulament poate să sufere modificări, însă consider că se impunea adoptarea unor reguli generale. Cred că în acest mod, cei care desfășurau activități comerciale la limita legislației vor fi obligați să intre în legalitate. Este absurd ca în urma unui sezon, încasările primariei Limanu să se situeze sub cele ale unei comune aflate tot pe litoral, dar unde nu există activități turistice. De asemenea, consider că este absurd ca pe domeniul public să se desfășoare activități comerciale fără nici un beneficiu pentru Primăria Limanu. Este anormal să permitem ca aceste situații să se perpetueze de la un sezon la altul, mai ales în contextul în care în această comună trăiesc peste 6300 de persoane, pentru care noi, autoritățile locale suntem responsabili să le asigurăm o viață mai bună”, a mai precizat Daniel Gheorghe Georgescu. Regulamentul privind Organizarea și Desfășurarea Activităților Comerciale și a Serviciilor de Piață în Comuna Limanu a fost adoptat în luna martie a acestui an, iar persoanele interesate îl pot descărca de pe site-ul Primăriei Limanu: www.primarialimanu.ro.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va ve-ti comvinge de realitate in luna August ce va fi ! bineinteles debandada total si nu doar in Limanu si 2 Mai, Vama-Veche si cu toata dragoste in statiunile din Mangalia ......
0
0
Georgescu primarul cel corect poate incepe aplicarea regulamentului de la barul numit ACOLO , unde este actionar si are un contract pe 80 metrii patrati si acupa ilegal 400 metrii, cu terasa de LA FRONTIERA unde i s-a atribuit loc de parcare de catre primarie si el si-a marit terasa restaurantului, poate spune cum a construit pe plaja 2 Mai restaurantul ACVAMARIN sau cum este in cercetare modul de dobandire a acestui teren de sub restaurant si multe altele. georgescule vrei sa fi corect incepe cu tine si cu cei apropiati tie. D N A isi freaca mainile.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614