REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Administratorul "fabricii de otravă" de la Mihai Viteazu şi complicii lui au fost trimişi în judecată

Administratorul "fabricii de otravă" de la Mihai Viteazu şi complicii lui au fost trimişi în judecată

Replica API 2 august 2014 | 00:00 137

Unul în arest şi restul liberi

Unul în arest şi restul liberi

Administratorul "fabricii de otravă" de la Mihai Viteazu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, pe când complicii lui sunt puşi sub control judiciar. Pe 1 august, Tribunalul Constanţa i-a respins cererea lui Lucian Pavel de a i se înlocui măsura arestului preventiv cu controlul judiciar. Următorul termen este fixat pentru 4 august.

Poliţiştii şi procurorii constănţeni, la începutul lunii iunie, efectuau mai multe percheziţii, scoţând la iveală o adevărată bombă, care ticăia chiar în judeţul Constanţa, atentând la sănătatea oamenilor. Este vorba despre o fabrică de "otravă", ascunsă şi comercializată sub denumirea de vin demisec Bolta Rece şi Carasa, care era situată în Mihai Viteazu, fiind administrată de soţii Lucian şi Viruţa Pavel, cu ajutorul mai multor complici, precum Florin Corneanu şi Ionel Munteanu. Dacă la început au fost arestaţi, ulterior Viruţa Pavel, Florin Corneanu şi Ionel Munteanu au fost eliberaţi sub control judiciar, soluţia fiind definitivă. Nemulţumit că el a rămas în arest, Lucian Pavel a tot depus contestaţii. Pe 2 iulie, Tribunalul i-a prelungit această măsură, dar el şi-a mai încercat o dată norocul. Pe 7 iulie a avut parte de acelaşi răspuns ca şi pe 1 august. Reamintim că Lucian şi Viruţa Pavel, din Tulcea, închiriaseră un spaţiu în Mihai Viteazu, care aparţine SC Vinvico SA. Respectiva societate nu mai funcţiona, însă utilajele rămăseseră pe poziţii, motiv pentru care cei doi mai sus menţionaţi nu au putut decât să se bucure. Au mai venit şi ei cu instalaţii clandestine, precum recipiente de plastic şi furtun. În primă fază produceau un amestec din apă, drojdie, sare, zahăr şi sulfiţi, îl lăsau să fermenteze o săptămână, după care extrăgeau produsul, îl îmbuteliau în pet-uri de 2 litri şi le etichetau ca vin de masă demisec Bolta Rece şi Carasa. Însă, pe etichetă erau trecute diferite nume de producători şi distribuitori, tocmai pentru a prinde credibilitate. Pet-urile se distribuiau în baxuri de câte 6 şi au fost livrate pe raza judeţului Constanţa, Mureş, Olt, Dolj, Ialomiţa, etc. În fabrica din Mihai Viteazu au fost găsite cantităţi foarte mari, respectiv 15 tone ce urmau să fie îmbuteliate în aproximativ 3.000 de peturi şi 200 de pet-uri deja îmbuteliate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102