REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Adriana Săftoiu rupe tăcerea! DETALII PICANTE despre relaţia Elenei Udrea cu Traian Băsescu

Adriana Săftoiu rupe tăcerea! DETALII PICANTE despre relaţia Elenei Udrea cu Traian Băsescu

Replica API 25 mai 2015 | 00:22 666

Adevărurile nespuse până acum despre ce s-a petrecut între Elena Udrea şi Traian Băsescu în spatele uşilor închise de la Cotroceni sunt redate de fostul consilier prezidenţial Adriana Săftoiu în cartea sa "Cronică de Cotroceni".

Impusă de Traian Băsescu la Cotroceni, Elena Udrea a făcut totul ca să-l acapareze pe preşedinte şi să blocheze accesul altor persoane la şeful statului, povesteşte fostul strateg prezidenţial, Adriana Săftoiu. Udrea şi-a dorit să fie singura care să intre în biroul prezidenţial.

" 'Nu putem să intrăm toţi la Preşedinte', e opinia Elenei. În afara de consilierii prezidenţiali, cinci la număr, nu prea mai au acces alţi functionari din instituţie în cabinet. Încerc să exemplific: 'Adică, pentru dosarele pe extern, ar trebui ca Pleşu să îţi spună ţie ce conţine dosarul şi tu să îl prezinţi preşedintelui, nu consilierul în cauză'. 'Da, e o variantă', îmi răspunde. 'Aceste dosare presupun discuţii, întrebări, analize şi cred că fiecare dintre noi trebuie să facă asta pe domeniul lui, nu prin intermediari', a fost replica Adrianei Săftoiu, care dezvăluie o discuţie de la începutul carierei Elenei Udrea la Cotroceni.

Traian Băsescu avea încredere absolută în Udrea şi pentru că, susţinea el, Serviciile au verificat-o.

"A fost monitorizată şase luni de Servicii şi mi-au dat un dosar curat. Nu mă iau după presă şi bârfitori", i-a spus Băsescu consilierei sale.

În plin scandal al dezvăluirilor despre afacerile soţului, demisia Elenei Udrea de la Cotroceni, deşi necesară, l-a frustrat teribil pe Băsescu.

"După demisia Elenei Udrea, zilele s-au derulat într-un carusel al lamentării furioase. Se considera prostul satului, care pune botul la presiunea media", povesteşte Adriana Săftoiu.

Elena Udrea n-a plecat însă, în realitate, niciun moment de la Cotroceni. Din contră. Influenţa ei a crescut, iar scenele intime dezvăluite de Adriana Săftoiu întrec chiar şi speculaţiile făcute în toţi aceşti ani.

"În birou, Elena Udrea stă pe acelaşi fotoliu ca şi înainte, deşi e demisionară din funcţia de consilier. Nu ştiu dacă îşi dă seama că ne dăm toţi seama când E.U. e în biroul lui. Se simte din ton, din felul în care ne vorbeşte. Nu sunt singura care remarcă această îmbăţoşare a lui în prezenţa ei. Pare un fel de curcan care îşi scutură mărgelele ca să atragă prada", spune Adriana Săftoiu.

Băsescu şi Udrea se retrăgeau singuri în biroul prezidenţial aproape în fiecare seară, când toţi ceilalţi oameni ai preşedintelui plecau.

"Partea bună a faptului că Elena îl vizita aproape zilnic pe Preşedinte era că nu ne mai solicită după o anumită oră", mai spune Adriana Săftoiu.

"Pe la şase seara m-a chemat la el în birou. Ea, îmbrăcată în roşu, cu o fustă mini provocatoare, atârnând de biroul lui. Niciun gest de a masca atitudinea deloc neoficială şi nepotrivită locului. Elena m-a privit cu siguranţa femeii care poate sta la propriu pe biroul şefului", a povestit Adriana Săftoiu.

În tot acest timp, Maria Băsescu a stat departe de intrigile de la Cotroceni. A intervenit însă într-un moment cheie, ca dovadă că, în realitate, soţia preşedintelui ştia mai multe decât voia să arate. Maria este cea care, în celebrul scandal al "biletului roz", i-a spus Adrianei Săftoiu că există o copie a mesajului pe care Călin Popescu Tăriceanu i l-a trimis lui Băsescu şi pe care l-a dezvăluit Elena Udrea.

" 'Cum ieşiţi din situaţia asta?', mă întreabă doamna Maria. 'De ce nu arătaţi copia pe care o are Elena?' Şoc. 'Ce copie?', întreb uitandu-mă spre culoarul de unde trebuia să vină Preşedintele. 'Are Elena o copie după bileţel', repetă", a adăugat Săftoiu.

sursa: http://www.romaniatv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102