REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Agenția Europeană a Medicamentului se pregătește să părăsească Londra, în urma Brexitului

Agenția Europeană a Medicamentului se pregătește să părăsească Londra, în urma Brexitului

Replica API 7 aprilie 2017 | 00:00 222

Guido Rasi

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) se pregătește să-și facă bagajele și să se relocheze din Londra, după votul britanicilor în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană, iar directorul executiv Guido Rasi vrea să fie adoptată cât mai curând o decizie privind noul sediu al instituției, transmite Reuters.

Agenția Europeană a Medicamentului, cu aproape 900 de angajați, supervizează siguranța medicamentelor vândute în Uniunea Europeană, o piață de peste 500 de milioane de consumatori. După ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, UE ar urma să mute sediul EMA în altă țară membră.

Pe lista țărilor interesate să găzduiască EMA se numără România, Finlanda, Danemarca, Suedia, Spania, Franța, Italia, Irlanda și Polonia.

Pe lângă aspectele care țin de prestigiu, există și avantaje economice pentru orașele care vor găzdui agenții europene precum EMA. Angajații sunt plătiți de UE, nu de orașul gazdă, care profită de pe urma chiriilor percepute pentru spațiile de birouri necesare pentru astfel de agenții. În plus, există beneficii și pentru afacerile locale de genul organizatori de conferințe sau hoteluri.

Guido Rasi se teme că mutarea ar putea afecta activitatea instituției, dacă nu este realizată cu mare atenție.

Miza nu este doar procesul de aprobare al medicamentelor din Uniunea Europeană, care este vital pentru companii, ci și siguranța publică, deoarece autoritățile de reglementare ar putea reacționa cu întârziere la problema efectelor secundare sau a calității medicamentelor.

"Cea mai mare temere este să se întâmple ceva exact în timpul fazei de tranziție — ceea ce ar reprezenta într-adevăr un pericol pentru sănătatea publică", a afirmat Rasi, într-un interviu acordat Reuters.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218