REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Al doilea termen în procesul incendiului de la restaurant Beirut: Karam nu are voie să părăsească România

Al doilea termen în procesul incendiului de la restaurant Beirut: Karam nu are voie să părăsească România

Replica API 6 octombrie 2015 | 00:00 302

Acuzaţii GRAVE!

Acuzaţii GRAVE!

George Karam

Al doilea termen în dosarul teribilului incendiu de la restaurantul Beirut, în urma căruia trei fete şi-au pierdut viaţa, a avut loc luni, 5 octombrie, la Judecătoria Constanţa. Magistraţii au respins ca neîntemeiate excepţiile invocate de către inculpaţii George Karam, Constantin Pavel, Mihaela Zdru şi Dumitru Jurca, prin apărători aleşi.

Totodată, judecătorii au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul şi au dispus începerea judecăţii şi au înlocuit obligaţiile impuse lui George Karam şi Constantin Pavel de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa, prin încheierile nr.154/16.06.2015 şi 35/19.02.2015 pronunţate de Tribunalul Constanţa, cu aceea de a nu depăşi teritoriul României.

George Karam a fost trimis în judecată pentru distrugere din culpă, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanţa, pe 5 august ac., alături de SC Middle East Parteners SRL, Constantin Pavel, SC Tinel Cristi SRL, Dumitru Jurca, Gheorghe Nirlu, Sultana Nirlu, Florentin Gica, Coroianu, Mihaela Zdru şi Florin Iordache. Părţi civile în dosar s-au constiuit: Mariana Sarkany, Niculaie Cengher, Dumitru Vasiliţeanu, Valentin Ştefan, Maria Vasiliţeanu, Dorinel Mihăiţă Mancaş, Elena Petronela Tucă, Nicoleta Buirencu, Robert Adrian Roman, SC Dovi Import Export SRL, SC Global Dms, SC Ikaro Est SRL, SC Babaco Games SRL, SC Legendary Pub SRL şi SC Congaz SA.

George Karam a ajuns în faţa magistraţilor sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă - una în formă agravată, a infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora - forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

SC Middle East Parteners SRL a fost cercetată sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă - una în formă agravată, a infracţiunii de complicitate la realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora - forma agravată şi complicitate la abuz în serviciu. Decizia cu privire la începerea judecăţii poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

„Admite cererile formulate de către inculpaţii Karam George şi Pavel Constantin, prin apărători aleşi. Înlocuieşte obligaţia impusă celor doi inculpaţi Karam George şi Pavel Constantin, de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa , prin încheierile nr.154/16.06.2015 şi 35/19.02.2015 pronunţate de Tribunalul Constanţa, cu aceea de a nu depăşi teritoriul României, decât cu încuviinţarea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Menţine celelalte obligaţii impuse inculpaţilor prin ordonanţele din data de 02.06.2014”, potrivit minutei judecătoreşti. Această decizie poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614