REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alăptatul în public: indecent sau normal?

Alăptatul în public: indecent sau normal?

Replica API 2 iulie 2016 | 00:35 227

Argumente pro şi contra

Argumente pro şi contra

Sursa foto: copilul.ro

Laptele matern este sursa principală de sănătăte pentru prunci întrucât nu puține sunt beneficiile pe care acesta îl are. Printre acestea putem enumera întărirea imunității celui mic, dar și prezența nutrienților de care bebelușul are nevoie în primele luni de viață. Însă, o problemă cu care se confruntă mămicile este legată de alăptarea celor mici în public. De cele mai multe ori, societatea dă o conotație sexuală acest act, iar unele mamele se simt inhibate de privirile și reacțiile celor din jur. Altele pun pe primul loc nevoile și sănătatea bebelușilor în defavoarea blamărilor comunității.

Nu de puține ori pe forumurile destinate mămicilor subiectul referitor la alăptarea în public a fost dezbătut. Proaspetele mămici constănțene împart opinii cu privire la acest aspect și își expun și întâmplările nefericite de care au avut parte. Dacă unii cred că această activitate este una normală și necesară pentru bunăstarea pruncilor, nu puțini sunt cei care din contră, blamează alegerea mămicilor de a-și alăpta bebelușii în public. “Mă gândesc că e de bun simț să te retragi într-un loc mai retras (mașină, o bancă mai retrasă în parc, o cabină de probă în mall, etc)”, a spus o mămică. Alte constănțence sunt de cu totul și cu totul o altă părere. Importantă este sănătatea copiilor! “Eu eram în autobuz, a început să plângă și erau două doamne care m-au încurajat să îi dau să mănânce și i-am dat, nu îl puteam lăsa să plângă. Recunosc că au fost persoane care se uitau ciudat, dar mai important este cel mic”, a precizat o alta. Se pare că persoanele de sex opus nu prea agreează ideea. “E o chestie oarecum " scârboasă"! O femeie cu copil trebuie să se gândească înainte să iasă cu copilul în public să îl hrănească, să își calculeze timpul. Mie unul nu îmi place să văd o femeie alăptându-și copilul în public”, a spus un constănțean. O părere asemănătoare are și Stelian. “Cred că este o chestie "intimă", deci nu sunt de acord”, a spus acesta. Totodată, mămicile sunt nevoite să se “ascundă” sub haine speciale sau, chiar mai rău, aleg să amâne momentul alăptării până când ajung într-un loc ferit.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108