REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Alo, IPJ, ne organizăm şi noi? Până când află un cetăţean unde poate reclama un furt, infractorul mai dă 100 de lovituri

Alo, IPJ, ne organizăm şi noi? Până când află un cetăţean unde poate reclama un furt, infractorul mai dă 100 de lovituri

Replica API 9 iulie 2015 | 23:33 343

Raiul infractorilor!

Raiul infractorilor!

Vigilenţă, prevenţie, profesionalism, specializări, Europa, sunt doar câteva dintre cuvintele pe care fosta Miliţie, cunoscută astăzi ca Poliţie, le foloseşte pentru a se recomanda. Constanţa devine încet, dar sigur, raiul infractorilor, pentru că nimeni nu se deranjează să îi prindă.

Dincolo de acţiunile spectaculoase şi televizate ale DIICOT, DIAS, DNA, minunata noastră Poliţie se scaldă într-o incompetenţă de nedescris. Înţelegem lipsa de logistică, salarizare defectuoasă şi multe altele, dar pentru nesimţire nu există nici o scuză. Şi demonstrăm. Alinei F., din Constanţa, i-a fost furat în data de 1 iulie a.c. telefonul mobil. Ca orice cetăţean conştiincios, s-a deplasat pentru a depune plângere la secţia de Poliţie din zona de (s-o numim?) competenţă, respectiv 4. Secţia 4 i-a recomandat să se deplaseze la Secţia 1, întrucât vorbim de furturi din buzunare. Alina F. s-a deplasat la Secţia 1, care i-a spus că trebuie să depună plângere la… Secţia 4! Asta după ce agentul de poliţie i-a solicitat constănţencei contractul de telefonie mobilă, ca şi cum Alina F. s-ar fi prezentat pentru dosarul de întocmire a creditului de nevoi personale şi nu pentru a reclama un furt. „Nu s-a prezentat nici unul şi mi-a vorbit un agent în doi peri. Mi-a zis să aduc contractul de la RDS. Păi, eu mai ştiu unde e acum după atâţia ani? Şi după contract m-am dus eu sau să-mi recuperez telefonul? Până aduc eu toate actele, o să fie vândut telefonul de 15 ori”, ne-a spus Alina F., despre păţania de la Secţia 1.

Între timp, constănţeanca şi-a găsit telefonul mobil la vânzare, pe internet! Într-o ţară normală, flagrantul în acest caz ar fi floare la ureche şi ar descuraja înfloritoarele furturi din minunatul nostru sat electrificat, însă până când poliţiştii cu apucături de angajaţi la bănci se hotărăsc să spună unde poate depune un cetăţean o plângere, telefonul mobil în cauză ar putea fi vândut de 100 de ori, iar autorul furtului ar putea comite alte câteva sute de infracţiuni, întrucât ai noştri ca brazii se bat de muşte pe vreme caniculară. Nu rămâne decât să ne întrebăm de ce le mai asigurăm salariile.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369