REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Alţi doi indivizi din dosarul de evaziune în care era implicată Moldovan, prinşi de poliţişti

Alţi doi indivizi din dosarul de evaziune în care era implicată Moldovan, prinşi de poliţişti

Replica API 20 noiembrie 2014 | 22:40 273

Alte două persoane din dosarul instrumentat de DNA, avînd ca obiect evaziunea fiscală, au fost depistate de oamenii legii. Luni a fost prinsă Liliana Andrei, fostă Moldovan, care era condamnată la 5 ani de închisoare şi dată în urmărire generală, iar marţi, 18 noiembrie, au fost depistaţi Vasile Ciutacu, de 53 de ani şi Marian Răzvan Clinciu, de 35 de ani, condamnaţi şi ei la 3 ani şi 6 luni, respectiv 6 ani, pentru comiterea unor infracţiuni economice.

Reamintim că, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpaţi, în septembrie 2013. Este vorba despre Lilliana Andrei, fostă Moldovan, asociat unic și administrator al S.C. Atlas Lil 2008 S.R.L. Cuza Vodă, în sarcina căreia s-au reținut următoarele infracțiuni: evaziune fiscală, în modalitatea omisiunii evidențierii în actele contabile a operațiunilor comerciale efectuate și a veniturilor realizate, evaziune fiscală, în modalitatea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar — fiscale prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate. Pe listă apare şi Clinciu Marian Răzvan, asociat unic și administrator al S.C. Live Sony Vision S.R.L. Medgidia, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de evaziune fiscală, în modalitatea evidențierii în actele contabile a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, Clinciu Giorgian, asociat unic și administrator al S.C. Ideal Agro S.R.L. Cernavodă și Ciutacu Vasile, asociat unic și administrator al S.C. Dolce Expres S.R.L. Medgidia, în sarcina cărora s-a reținut complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală, în modalitatea evidențierii în actele contabile a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218