REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Amendamentele depuse de parlamentarii constănțeni. Nu a trecut nici măcar unul!

Amendamentele depuse de parlamentarii constănțeni. Nu a trecut nici măcar unul!

Replica API 10 februarie 2017 | 19:49 357

În timpul unei conferințe de presă susținută la sediul Partidului Mișcarea Populară, Robert Turcescu, deputat de Constanța a punctat clar că nici un amendament depus la bugetul de stat de către opoziție nu a trecut. Mai mult, PSD și ALDE nu au depus nici un amendament.

Deputatul Partidului Mișcarea Populară Constanța, Robert Turcescu, a transmis că a depus un total de 58 de amendamente care vizează probleme de infrastructură, educație și sănătate, dar și legate de lăcașurile de cult. Amendamentele au fost depuse în situația în care, la acest moment, se dezbate bugetul în comisiile parlamentare.

Majoritatea amendamentelor au fost formulate în urma discuției din teritoriu cu primarii din județul Constanța. „Pentru că PMP a susţinut mereu construcţia de creşe şi grădiniţe, am cerut Executivului sumele necesare pentru construcţia unor astfel de unităţi în Cumpăna şi Negru Vodă, De asemenea, am solicitat fonduri pentru renovarea, modernizarea şi / sau dotarea cu mobilier sau calculatoare a unor şcoli din Constanţa, Agigea, Aliman, Dunăreni, Costineşti, Dobromir, Hârşova, Negru Vodă, precum şi achiziţionarea unui microbuz pentru transportul elevilor din Costineşti. În plus, am cerut şi modernizarea grădiniţelor din Cobadin şi Eforie, dar şi construcţia / modernizarea de săli de sport pentru şcoli şi licee din Cobadin, Eforie, Nicolae Bălcescu, Săcele, Mangalia. Nu am uitat nici de cât de importantă este asfaltarea DC 85, care leagă satului Luminiţa de DJ 226, şi nici de bretelele de legătură între Cumpăna şi şoseaua de centură Ovidiu-Agigea, aşa că am depus amendamente la buget în acest sens”, a punctat Turcescu într-un comunicat remis zilele trecute.

Liberalii au depus și ei 22 de amendamente, însă, de asemenea, nu au trecut de blocul politic de vot PSD-ALDE. În schimb, deputatul PNL Constanța, Bogdan Huţucă a vorbit vineri, 03 februarie 2017, în plenul Camerei Deputaților, despre Proiectul de Lege privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal- bugetar pentru anul în curs.

"Grupul parlamentar PNL consideră că prognoza de creștere a produsului intern brut este una optimistă, creând tendința de supraevaluare a veniturilor bugetare. Așa cum aprecia și Consiliul Fiscal, această abordare este de natură să încline puternic balanța riscurilor în sensul înregistrării în execuție a unui deficit bugetal peste cel proiectat”, afirmă deputatul liberal.

Bogdan Huțucă consideră că „atunci când raportul dintre datoria publică și produsul intern brut este semnificativ mai mică de 60%, iar riscurile sustenabilității fiscale sunt scăzute, obiectivul pe termen mediu ar trebui să se situeze la o limită inferioară de -1% din PIB”.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367