REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Amendamentele propuse de Brăiloiu la legea grațierii au primit aviz favorabil

Amendamentele propuse de Brăiloiu la legea grațierii au primit aviz favorabil

Replica API 3 mai 2017 | 00:10 520

Aviz favorabil din partea Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări pentru amendamentele propuse de senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu la proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate.

Astfel, se grațiază în întregime pedepsele aplicate persoanelor care au împlinit vârsta de peste 70 de ani și se grațiaza în parte, cu ½ pedepsele cu închisoare între 6 și 10 ani aplicate persoanelor condamnate care au împlinit vârsta de 60 de ani.

Pedepsele cu închisoarea, stabilite prin hotărâri definitive, se grațiază după cum urmează: în întregime, pedepsele de până la 3 ani, inclusiv; în parte, cu 3 ani, pedepsele cu închisoare mai mari de 3 ani, dar care nu depășesc 10 ani, inclusiv.

Nu se grațiază pedepsele cu închisoare a căror executare este suspendată condiționat sau sub supraveghere, în condițiile legii.

Proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate a fost înregistrat la Senat pe 31.01.2017 și a obținut deja aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, al Comisiei pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului și al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta am inteles! Dar meschinii din PNL unde sunt? Noi nu mai avem opozitie? USL exista! Indrazneste sa crezi in USL! PNL-istii marfa de contabanda a PSD!
4
2
Un fost, actual si viitor penal ce utea sa faca pentru a-si viitorul. Ce putea sa faca un viitor puscariabi?
3
6
Au sange in instalatie si doresc sa ajunga sa fie promulgate, aceste propuneri! Aproape toti care au fost condamnati, au fost judecati pe un text de lege declarat neconstitutional iar faptul ca vor achita prejudiciul ptr a beneficia de gratiere, este o solutie de bun-simt! Idiotii care vor sa protesteze, sunt acei frustrati sau manipulati care ar fi fost bine sa traiasca pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej!
5
9
o tara de hoti in care hotii fac legile in folosul talharilor
12
7
Propunerea lor vad ca deranjeaza niste asazisi pesedisti din actuala conducere din Constanta. Oare nu isi dau seama ca ii ajuta si pe ei... Sefii de la Buc stiu de ce! Faceti-va curatenie . Mergeti cu altii mai tineri si mai curati.
15
3
Prietenii stiu de ce...
10
10
hotii au ajuns sa dicteze legea... rusine!
17
13
Cine a gresit sa suporte rigorile legii, nu conteaza ce varsta ai.Sa faca puscarie de la cel cu tata in gura pan'la cel cu barba sura.Infractiunea nu are varsta.
14
12
Sa-i sugi pula Constanteanului si mie sa-mi sugi dosul coaielor afumate cu basini.
1
18
Este necesar o gratiere...
18
14
Constanteanule esti un idiot nesatisfacut. e f bine ce a propus Brailoiu. Lasa minciunile si mizeriile ca de aia am ajuns o tara de mana treia.
18
18

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614