REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ancheta continuă în cazul yacht-ului răsturnat în Portul Tomis

Ancheta continuă în cazul yacht-ului răsturnat în Portul Tomis

Replica API 7 iulie 2015 | 00:00 208

Ca la nebuni

Ca la nebuni

Un yacht cu doi bărbați la bord s-a scufundat sâmbătă seară în largul Portului Tomis. Aceștia au reuşit să se salveze, iar ambarcaţiunea a fost recuperată şi adusă la mal. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, sâmbătă seară, un yacht în care se aflau două persoane a rămas fără motor în apropierea Portului turistic Tomis din Constanţa, ambarcaţiunea fiind luată de curenţi şi izbindu-se de un dig. Sau nu chiar? Între timp, directorul ARSVOM, Daniel Manole, îi suspectează pe cei doi de neglijență.

„În funcție de expertiză, se va plăti sau nu asigurarea. Unul dintre motive acesta e. Ori au avut o problemă tehnică și au intrat, ori n-au făcut ce trebuiau să facă. Pentru mine prea puțin contează, pentru mine e important să îi salvez, să nu moară. N-au făcut minimum pe care trebuiau să îl facă. Au avut stație radio, ar fi trebuit să anunțe, să dea în canalul 16 și să anunțe, pentru că nu s-ar fi ajuns aici. E ridicol să mă anunțe un ospătar… Nici cei de la Căpitănie nu aveau de unde să știe, decât dacă sunt informați. Adică, 112 e pentru neinițiați, care văd de pe mal și anunță, dar ei au o procedură foarte clară și ar trebui să știe ce au de făcut. (…) Aveam echipă pe partea cealaltă a digului. Prima dată s-a lovit în On Plonge. N-aveam de făcut decât să ne ducem de pe o parte pe alta. Și au mai făcut o nebunie. Au legat barca de un stabilopod!”, ne-a spus Manole.

Ambarcațiunea este înmatriculată în 2008 și are opt metri lungime. După incident, unul dintre pasageri a reuşit să se salveze sărind pe dig, de unde a fost preluat de angajaţii unei terase din zonă, iar celălalt a fost recuperat de o ambarcaţiune civilă care se afla în apropiere. Ulterior, yacht-ul s-a răsturnat şi a început să se scufunde, ambarcaţiunea fiind recuperată dintre stabilopozi de o navă a ARSVOM şi adusă în Portul Tomis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218