REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Anchetă de amploare în Constanţa: „Omul cu mapa” a fost PRINS

Anchetă de amploare în Constanţa: „Omul cu mapa” a fost PRINS

Replica API 22 mai 2015 | 00:01 118

Venit din Craiova să fure din unităţile medicale de la malul mării

Venit din Craiova să fure din unităţile medicale de la malul mării

Ionel Zamfir

Un individ pus la patru ace se stabilise la Constanţa de circa un an de zile, găsindu-şi un mod de a face bani… cu „iz penal”. Astfel, „omul cu mapa” cum a fost numit de anchetatori, pe numele său Ionel Zamfir, se plimba prin unităţile medicale de la malul mării, precum Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi Synevo, cu o mapă în mână, dând impresia unui om serios. Se interesa despre anumite servicii, între timp furând portofele şi efecuând operaţiuni bancare în mod fraudulos. Prima faptă s-a petrecut în vara anului 2014, fiind căutat încă de atunci. O altă sesizare a avut loc pe 9 aprilie, iar pe 20 mai, poliţiştii Secţiei 3 l-au prins în dreptul laboratorului de analize Synevo.

Mai exact, poliţiştii de la malul mării au fost sesizaţi de către o femeie din Constanţa despre faptul că, la data de 5.08.2014, în intervalul orar 8.30 - 9.45, o persoană necunoscută, profitând de uşa lăsată neasigurată a unui birou situat în S.C.J.U. Constanţa, a pătruns în interior, de unde a sustras un portofel ce conţinea acte de identitate şi carduri bancare, iar în cursul aceleiaşi zi, de pe cardurile bancare s-au retras în mod fraudulos mai multe sume de bani. Vizionând imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, oamenii legii au observat că omul avea în permanenţă o mapă la el. Cercetările au continuat până când, la data de 9 aprilie anul curent, ora 9.30, poliţiştii Secţiei 3 din Constanţa au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că, în timp ce se afla în incinta Centrului de Recoltare Synevo din Constanţa, situat pe strada Ştefan cel Mare, o persoană necunoscută i-a sustras un portofel ce conţinea acte de identitate şi mai multe sume de bani, din haina lăsată nesupravegheată. Oamenii legii au început filajele, depistându-l pe individ în faţa aceleiaşi unităţi medicale, pe 20 mai.

Menţionăm că, în ambele cazuri, prejudiciul cauzat a fost estimat la 13.000 de lei. În urma activităţilor specifice, poliţiştii Secţiei 3 din Constanţa au constatat faptul că individul este suspect şi de comiterea altor două furturi de portofele, fapte comise pe raza Secțiilor 1 și 2 din Constanţa. Ionel Zamfir, bănuit de comiterea faptelor, a fost predat către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța în vederea contiuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și efectuarea de operațiuni bancare în mod fraudulos. Ulterior, cel în cauză a fost reţinut pe bază de ordonanță de către DIICOT Constanța, a fost introdus în C.R.A.P. - IPJ Constanța, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102