REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Anchetă DIICOT la Medgidia: un individ a FUGIT! Se cere arestarea în lipsă!

Anchetă DIICOT la Medgidia: un individ a FUGIT! Se cere arestarea în lipsă!

Replica API 1 iulie 2016 | 00:12 201

Dosarul traficanţilor de minore

Dosarul traficanţilor de minore

O grupare infracţională specializată în trafic de persoane şi proxenetism a fost destructurată la Medgidia de către procurorii DIICOT Constanţa, în martie anul curent. Însă, unul dintre indivizi a reuşit să fugă, existând indicii că s-ar afla prin Bucureşti. Acum, procurorii cer arestarea sa în lipsă. Este vorba despre Dorinel Sali Dinu, care este de negăsit întrucât a renunţat şi la telefonul mobil.

Irina Angela Memiş, Florina Sali, Ager Brînduşe, Ion Zamfirescu şi Amiş Chenan au intrat în atenţia procurorilor DIICOT încă din anul 2015, o amplă anchetă fiind declanşată. Una dintre cele trei femei implicate a pus „la bătaie” un apartament în Medgidia, acolo unde două minore erau puse să se prostitueze. În plus, ceilalţi patru suspecţi scoteau alte fete la „produs”, dintre care numai una majoră, pe stradă, la sensul giratoriu de la ieşire din Medgidia, înspre Cernavodă. După ce au documentat activitatea infracţională a indivizilor, procurorii DIICOT au efectuat 6 percheziţii domiciliare în Medgidia, la data de 16 martie anul curent. Într-un apartament au fost găsite două minore, care au recunoscut că se prostituau, una dintre ele precizând că face acest lucru de la 12 ani, acum având 17. În urma probelor găsite, inculpaţii au fost audiaţi, reţinuţi pentru 24 de ore şi propuşi spre arestare. Ulterior au fost trimişi în judecată. Însă, un alt inculpat s-a sustras anchetei, astfel că oamenii legii au cerut arestarea sa în lipsă, pe 30 iunie anul curent. Mai exact, Dorinel Sali Dinu nu a fost găsit nici la percheziţii, dar anchetatorii au reuşit să dea de urma telefonului său mobil.

Ulterior, suspectul se pare că s-a "debarasat" de el, fiind de negăsit. Ar exista informații potrivit cărora s-ar afla la București. Cât despre ceilalți inculpați, pe 30 iunie, magistrații Tribunalului Constanța i-au înlocuit Irinei Angela Memiş măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614