REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Anchetă într-un sat din Constanţa! Pe fir a intrat şi Protecţia Copilului

Anchetă într-un sat din Constanţa! Pe fir a intrat şi Protecţia Copilului

Replica API 28 iunie 2016 | 00:28 233

Sursa foto: cancan

Caz şocant într-un sat din judeţul Constanţa! Mama unei copile de numai 12 ani susţine că micuţa sa a trecut prin clipe de coşmar, însă cei ce ar trebui să aibă grijă de ea nu vor să colaboreze cu autorităţile, preferând să muşamalizeze totul. Pe fir au intrat oamenii legii, dar şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa.

O copilă de 12 ani ar fi fost batjocorită de angajatul bunicilor săi, însă copila nu vrea să fie supusă unui examen medical de specialitate. Este vorba despre o familie dezorganizată. Părinţii au divorţat, mama s-a mutat la Cuza Vodă, iar tatăl a rămas în casa părintească, la Dropia, acolo unde locuieşte şi cu concubina, dar şi cu fata. Pe 9 iunie anul curent, mama Andreei ar fi aflat de la vecini că fiica sa ar fi fost agresată sexual de un cioban, minor şi el, dar atât bunicii cât şi prespusa victimă refuză să colaboreze cu autorităţile, în sensul că neagă producerea vreunui eveniment nefericit, implicit refuză un control medical de specialitate.

Întrucât mama fetei continuă să acuze, adăugând că Andreea nu este la prima experienţă de acest gen, pe fir au intrat şi oamenii legii, care s-au autosesizat, dar şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa. „Ne-am autosesizat în acest caz, o echipă a fost acolo şi sâmbătă, 25 iunie, dar şi astăzi (27 iunie – n.r.). Pot să vă spun că monitorizăm situaţia şi urmează să luăm măsuri”, a declarat, pentru „Replica”, Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa. Cercetările continuă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367