REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Andreea Paul, mărturisire de credință: Am greșit în tot ceea ce am încercat să fac

Andreea Paul, mărturisire de credință: Am greșit în tot ceea ce am încercat să fac

Replica API 13 octombrie 2015 | 22:36 208

Reacționează la acuzațiile stârnite la adresa ei după o postare pe Facebook

Reacționează la acuzațiile stârnite la adresa ei după o postare pe Facebook

Andreea Paul

Vicepreședinta PNL, Andreea Paul, reacționează la acuzațiile stârnite la adresa sa după ce mărturisea pe Facebook motivul pentru care a născut-o pe fiica ei într-un week-end. “De vineri am citit și am văzut o sumă de reacții la declarația mea despre familie, carieră și cote de gen. Majoritatea absolută a reacțiilor misogine, zeflemitor-sarcastice, unele oribile, pline de o ură stranie pentru epoca și continentul în care trăim, au oscilat între a mă acuza de minciună sau de fanfaronadă”, precizează deputata PNL, Andreea Paul, într-un comunicat remis, luni, “Replica”.

“În acest moment ciudat al vieții mele politice și de familie realizez că este foarte posibil să fi greșit în aproape tot ce am încercat să fac. Am greșit încercând să acționez, să fac lucrurile să se miște. Am greșit încercând să fiu sinceră, așa cum nu se prea cade în viața publică românească. Da, dragii mei domni (din nefericire, cei mai mulți comentatori de vineri au fost bărbați zâmbitori și ironici), îmi cer iertare că mi-am programat viața așa cum am vrut. Eu așa am VRUT să fac. Dar dumneavoastră ați dorit vreodată să aflați că zeci, sute de femei de afaceri sau din politica din România își programează viața în concordanță cu activitatea lor? Știți câte femei active nasc și revin apoi la câteva săptămâni înapoi în sport, în business sau în politică? Știind că voi afecta profund viața mea de familie, m-am implicat în politică, în mișcarea pentru drepturile femeilor, în cercetarea academică, în proiecte macroeconomice, în activitatea profesorală la Academia de Studii Economice. Poate am greșit. Dar acesta este adevărul adevărat. Și aceasta a fost dorința mea fermă: să am o familie, copii, dar să îmi și continui proiectele. Poate am greșit că am terminat liceul cu nota maximă, facultatea printre primii, că am ajuns cercetător la Academia Română, că sunt lector universitar, că am fost consilier a doi premieri. Poate e o eroare că propun legi care încearcă să ajute economia românească, chiar dacă acum sunt în opoziție. Dar așa am crezut că trebuie să acționeze o femeie care vrea să își facă datoria în această țară. S-a comentat foarte mult declarația mea de vineri. Dar știți că eu am propus în Codul Fiscal ca TVA-ul să se reducă la 19% și nu la 20%? Se va aplica din 2017. Știți că TVA-ul la cărți va fi de 5% începând cu anul 2016 din inițiativa mea și a amendamentului pe care l-am depus la același Cod Fiscal, în timp ce Guvernul a propus menținerea sa la 9% în proiectul trimis în Parlament? Sau știți că am propus legea pentru înființarea Consiliului Național pentru Competitivitate - singura instituție care va milita pentru competitivitatea României ca întreg, ca țară, ca proiect de țară? (…)”, se întreabă Paul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614