REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Angajaţii Întreprinderii Metalurgicede Utilaje din Medgidia se pregătesc de proteste

Angajaţii Întreprinderii Metalurgicede Utilaje din Medgidia se pregătesc de proteste

Replica API 16 martie 2012 | 00:00 136

Firma lichidatoare a cerut strămutarea dosarului de faliment

Firma lichidatoare a cerut strămutarea dosarului de faliment

Situaţia Întreprinderii Metalurgice de Utilaje (IMUM) Medgidia este îngheţată întrucât firma lichidatoare, Rominsol, din Tulcea, a cerut strămutarea dosarului de faliment. Aşadar, până la data de 6 aprilie a.c., toate procedurile sunt sistate, spre disperarea foştilor salariaţi, care se gândesc la suplimentarea cheltuielilor ce vor urma, dar şi la întârzierea unui verdict corect.

Potrivit liderului de sindicat al salariaţilor IMUM Medgidia, Liviu Chiriţă, procedurile juridice sunt îngheţate, însă nu şi acţiunile de vânzare a diferitelor obiecte şi utilaje din cadrul fabricii, la fier vechi. "S-a amânat pronunţarea vizavi de modul de a vinde acele bunuri, pe motiv că firma lichidatoare a făcut o cerere de strămutare a dosarului de faliment de la Tribunalul Constanţa, cerere care se va judeca pe data de 6 aprilie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti. Până atunci, e suspendată orice procedură de administrare a falimentului. Când am fost la ultimul termen, aici, la Tribunalul Constanţa, mi s-a adus la cunoştinţă că s-au suspendat toate procedurile până pe data de 6 aprilie. Practic, lucrurile au îngheţat dar doar din punct de vedere juridic pentru că acolo, din incinta fabricii se scot deşeuri de fier şi se vând. Practic, nu se face decât să se amâne demersurile juridice pentru ca lichidatorul să aibă timp să-şi facă treaba, să ruineze fabrica", a declarat, pentru "Replica", Liviu Chiriţă. Mai mult decât atât, foştii salariaţi nu înţeleg motivele pentru care firma lichidatoare a solicitat strămutarea dosarului de faliment, motiv pentru care vor demara acţiuni de protest. "Nu se face decât să se amplifice cheltuielile creditorilor, care şi aşa nu şi-au luat nimic din creanţele pe care le aveau de încasat. Nu pot să-mi dau seama de ce a făcut acest lucru firma lichidatoare. E un lucru foarte rar pentru că am mai vorbit cu alţi lichidatori specializaţi în proceduri şi mi-au confirmat că este un lucru care se întâmplă mai rar. Vom face nişte acţiuni de protest, dar de săptămâna viitoare după ce vedem motivele invocate în cererea de strămutare. Vom face la porţile fabricii, vom merge la Direcţia de Finanţe Publice, la ANAF Bucureşti, nu ne lăsăm, cineva trebuie să intervină pentru a stopa ceea ce se întâmplă", a mai spus liderul de sindicat. Până la următoarea decizie, salariaţii îşi aşteaptă drepturile băneşti acestea figurând restante din anul 2009, suma totală ridicându-se la 3,2 milioane RON. Reamintim că problemele Întreprinderii Metalurgice de Utilaje Medgidia au apărut în anul 2004, după ce întreprinderea s-a transformat în societate comercială cu capital majoritar privat. După această dată, problemele au început să curgă. Salariaţii au ripostat în repetate rânduri împotriva deciziilor luate de către conducere, dar în final nu au putut rezolva nimic, iar reorganizarea societăţii nu a fost aprobată. Aşa se face că una dintre cele mai mari societăţi constructoare de maşini agricole din ţara noastră a intrat, încet, dar sigur, în faliment, lăsând pe drumuri peste 140 de oameni.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218