REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Angela Merkel a leșinat la operă

Angela Merkel a leșinat la operă

Replica API 26 iulie 2015 | 14:03 256

Cancelarul german Angela Merkel, care asista, sâmbătă, la deschiderea prestigiosului festival de operă de la Bayreuth, a leșinat la pauză și a căzut chiar de pe scaun, dar și-a revenit apoi în mai puțin de două minute, relatează presa germană.

Cancelarul se afla la barul Operei, în pauza dintre acte a spectacolului Tristan și Isolda. Potrivit Bild, Angela Merkel a leșinat și a căzut de pe scaun, dar în mai puțin de două minute șefa guvernului, în vâstă de 61 de ani, și-a revenit. La masă cu ea și soțul ei mai erau președintele Bundestagului, Norbert Lammert, și ministrul culturii, Monika Gruetters.

Cea mai puternică femeie din lume, potrivit Forbes, și-a arătat din nou calitățile și a rămas în continuare să urmărească spectacolul. Le-a spus chiar ziariștilor, la final, că i-a plăcut mult. În schimb, nu a mai fost prezentă la recepția de după spectacol, notează Bild.

Incidentul nu a fost comentat în niciun fel și nici nu a fost confirmat.

Publicația germană scrie că a mai fost un incident similar și în prima zi a unei conferințe a partidului lui Merkel, CDU, desfășurată la Koln, iar atunci problema de sănătate a fost pusă pe seama stresului și deshidratării. Merkel a leșinat în timpul unui interviu pentru ZDF.

Presa germană a remarcat, după negocierile-maraton cu Grecia, că Angela Merkel a apărut extrem de obosită și vizibil marcată fizic.

Angela Merkel sosise sâmbătă la Operă la braț cu soțul ei, foarte surâzătoare, îmbrăcată cu un taior cu fustă lungă de culoare turcoaz.

Pasionată de operă, cancelarul a ratat anul trecut deschiderea festivalului bavarez pentru prima oară în zece ani, invocând o „neconcordanță de agendă”, însă în săptămâna următoare a asistat la câteva spectacole.

Biletele pentru acest eveniment cultural sunt printre cel mai greu de obținut din lume, existând chiar o așteptare de până la 13-14 ani pentru anumite producții.

Spectacolul „Tristan și Isolda” cu care s-a deschis anul acesta festivalul este regizat de Katharina Wagner, o strănepoată a celebrului compozitor. Din 2009, ea conduce festivalul împreună cu sora sa vitregă, Eva Wagner-Pasquier.

digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367