REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Antidrog califică pe piaţa muncii 540 de femei din regiunea Sud-Est

Antidrog califică pe piaţa muncii 540 de femei din regiunea Sud-Est

Replica API 26 noiembrie 2014 | 21:57 114

Dezbatere: „Cariere de succes în domenii de ocupare non-tradiţionale pentru femei”

Dezbatere: „Cariere de succes în domenii de ocupare non-tradiţionale pentru femei”

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) investeşte în oameni! ANA şi Loop Operations au demarat, în luna mai a.c., proiectul „Egalitate pe piaţa muncii – Şansa TA la un viitor mai bun!”, proiect ce are ca obiectiv dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor profesionale pentru 540 de femei – consumatoare de droguri sau aflate în situaţii de risc de consum de droguri, precum şi femei aparţinând altor grupuri vulnerabile din regiunea Sud-Est. Marţi, la Constanţa, a avut loc dezbaterea publică „Cariere de succes în domenii de ocupare non-tradiţionale pentru femei”, prin intermediul căreia organizatorii şi-au propus o analiză a problemei excluziunii sociale şi profesionale a femeilor aparţinând grupurilor vulnerabile şi identificarea soluţiilor pentru reintegrarea acestor persoane în câmpul muncii.

Au căzut în patima drogurilor şi, odată cu asta, şi-au pierdut dreptul la o viaţă normală. Tocmai de aceea, Agenţia Naţională Antidrog şi Loop Operations vor încerca, până în luna noiembrie a anului viitor, să reintegreze în societate peste 500 de femei din regiune Sud Est. Acestea primesc, pe tot parcursul derulării acestui proiect, sprijinul în ceea ce priveşte dezvoltarea unor abilităţi care să le permită accesul pe piaţa muncii. Prin organizarea cursurilor de formare profesională şi oferirea serviciilor de consiliere socială, proiectul îşi propune, mai exact, să le ofere celor 540 de femei beneficii în ceea ce priveşte creşterea competenţelor profesionale şi îmbunătăţirea capacităţii de ocupare, accesul la informaţii relevante cu privire la drepturile pe care membrii grupului ţintă le au conform legislaţiei în vigoare, asigurarea tratamentului şi accesului egal la resurse pentru femei; stimularea reintegrării pe piaţa muncii a membrilor grupului ţintă în vederea îmbunătăţirii capacităţii de ocupare.

„În momentul în care am elaborat această cerere de finanţare, care se înscrie în grupul mare al proiectelor structurale, am pornit de la o nevoie locală, şi anume de la faptul că este evident, din statisticile existente, că în regiunea sud est se manifestă o inegalitate în ceea ce priveşte accesul femeilor pe piaţa muncii. Am pornit de la realitatea pe care o gestionează Agenţia Naţională Antidrog, legată de fenomenul consumului de droguri în zona Sud Est şi de la posibile vulnerabilităţi pe care o persoană care iniţiază consumul de droguri le are, atât în plan social, cât şi în plan psihologic”, a declarat Diana Şerban, manager de proiect.

„Ne propunem prin acest proiect, care durează 18 luni, să calificăm 540 de femei. Asta înseamnă dezvoltarea unor abilităţi care să le permită accesul pe piaţa muncii şi, pe de altă parte, din cele 540, 325 vor trece prin programe terapeutice complexe, de consiliere sociale şi psihologice care să le ajute, pe lângă faptul că ar putea să intre pe piaţa muncii, să le acorde suportul necesar pentru dezvoltarea unor abilităţi sociale care să le facă mult mai ancorate în tot ce înseamnă contextul social”, a mai completat aceasta. Mihaela Rus, conf. univ. doctor şi vicepreşedintele Senatului Universităţii Ovidius din Constanţa, a precizat faptul că acest proiect este deosebit de important pentru femeile care au căzut în patima drogurilor şi care se simt excluse din societate şi, în special, de pe piaţa muncii. „Fiecare femeie, cu suport, ajutor şi consiliere psihologică, cu siguranţă va trece peste acest impas al vieţii lor şi pot fi reintegrate în societate. Pentru fiecare om, în această societate există o şansă, de aceea acest proiect oferă această posibilitate femeilor şi dincolo de discriminările de gen. Cu siguranţă ele se reintegra social”, a declarat Rus.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369