REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Apele Române se judecă cu Primăria Medgidia pentru două diguri din anii '50

Apele Române se judecă cu Primăria Medgidia pentru două diguri din anii '50

Replica API 30 martie 2012 | 00:00 133

Pedelistul Marian Mitrea se scaldă în procese

Pedelistul Marian Mitrea se scaldă în procese

Pe lângă multitudinea de dosare înregistrate pe rolul înstanţelor, în care Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) figurează când ca reclamant, când ca pârât, un nou dosar a fost înregistrat, miercuri, 28 martie, la Curtea de Apel Constanţa, pe contencios administrativ. De data aceasta, în calitate de pârât figurează Primăria Municipiului Medgidia, dar şi Statul Român, prin Direcţia Generală de Finanţe Publice (DGFP) Constanţa. Obiectul dosarului 405/36/2012 îl constituie "obligaţia de a face revendicare imobiliară", iar primul termen stabilit de instanţă va avea loc pe data de 2 mai a.c. Contactat telefonic, primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, ne-a declarat că la mijloc este vorba despre două diguri din pământ, aflate pe raza localităţii Valea Dacilor, nefolosite de mai mulţi ani. "Cei de la ABADL vor să inventarieze cele două diguri de la Valea Dacilor. Terenul este al primăriei, dar digurile aparţin efectiv Apelor Române, pentru că ei le-au ridicat. Ultima dată când şi-au făcut inventarul nu le-au mai regăsit, iar acum au făcut acţiune în instanţă pentru a redeveni proprietarii acestora. Ei le-au mai avut în proprietate, pe vremea când le-au construit, prin anii 50. Acum probabil vor câştiga şi le vor redobândi", ne-a declarat primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache. Un caz asemănător întâlnim şi la comuna Aliman, într-un dosar civil înregistrat pe data de 21 martie a.c., având primul termen, la Tribunal, pe data de 26 aprilie.

O groază de procese pe rol, eficienţă minimă

La o simplă căutare pe site-ul instanţelor, numai pe rolul Tribunalului Constanţa, ABADL apare în 84 de dosare, iar intr-o bună parte dintre acestea se judecă cu SC Romned Port Operator SA, condusă de afaceristul Sorin Greavu. La acestea se mai adaugă încă 67 de dosare, înregistrate la Judecătoria Constanţa, plus 5 fonduri la Curtea de Apel Constanţa, plus 11 de la Judecătoria Mangalia, plus 29 de dosare aflate pe rolul Judecătoriei Medgidia, plus 6 dosare de la Judecătoria Hârşova, rezultând un număr de 202 procese, toate datând începând din 2009, ca să nu mai vorbim despre dosarele mai vechi, când instituţia se numea DADL (Direcţia Apelor Dobrogea Litoral). Din câte se pare, atât instituţia, cât şi directorul acesteia, Marian Mitrea, se scaldă în procese mai mult decât în "Apele Române", majoritatea intentate de ei, reclamând pe unul şi pe altul.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218