REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Apelul lui Bodu, către Băsescu şi Ponta: România devine stat bananier

Apelul lui Bodu, către Băsescu şi Ponta: România devine stat bananier

Replica API 16 aprilie 2014 | 00:00 206

Europarlamentarul Sebastian Bodu devine din ce în ce mai vocal. Determinat să îşi redefinească şi să îşi întărească noua poziţie în "trupa ţărănistă", Bodu trage un semnal de alarmă în privinţa scandalurilor politice escaladate în ultima perioadă, care îi au ca protagonişti pe premierul Victor Ponta şi pe preşedintele Traian Băsescu. Astfel, europarlamentarul a redactat o scrisoare deschisă, adresată celor doi, în care atrage atenţia asupra "jignirilor, ameninţărilor (inclusiv cu puşcăria) şi blocajelor instituţionale care nu fac decat să acrediteze, pe fondul climatului politic degradat, ideea unui stat instabil, adică exact opusul echilibrului care ar trebui să caracterizeze un stat membru al Uniunii Europene". Bodu consideră că o astfel de situaţie "este nu doar tristă ci de-a dreptul periculoasă pentru democraţie întrucât se ajunge ca votul să se împartă doar intre activiştii partidelor politice şi cei al căror vot se poate cumpăra prin binecunoscutele reţele" şi că "o înveninare a mesajelor publice nu face decat să atragă asupra României eticheta de stat bananier pentru că într-o democraţie consolidată precum cea care se presupune că există într-un stat membru UE aşa ceva este de neconceput", se mai arată în scrisoarea lui Bodu.

Europarlamentarul a menţionat pentru Replica de Constanţa că este "îngrijorat de nivelul la care au ajuns schimburile de replici" şi, deşi pluralismul politic este o trăsătură de bază a democraţiei, Bodu consideră că "barierele actuale nu vor putea împiedica crearea unui nou partid, atunci când masa de nemulţumiţi depăşeşte un anumit prag, asta zic şi eu, iar un astfel de nou partid poate fi unul extremist. Liderilor politici nu le pasa (de Corneliu Coposu - n.r.), deşi ar trebui să îl ia drept model de echilibru. Populaţia a rămas însă cu o mare admiraţie pentru el", a concluzionat Bodu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218