REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Apucături de recidivist irecuperabil: un bărbat din Vrancea a făcut RAVAGII în Mangalia

Apucături de recidivist irecuperabil: un bărbat din Vrancea a făcut RAVAGII în Mangalia

Replica API 6 octombrie 2015 | 00:00 239

După ce a făcut închisoare, a mai fost arestat de câteva ori

După ce a făcut închisoare, a mai fost arestat de câteva ori

Chiar dacă legea ia în calcul, în cazul inculpaţilor din dosarele penale, şi dreptul la reintegrare în societate, reabilitare şi aşa mai departe, se pare că în cazul anumitor persoane chiar nu se mai poate face nimic. Exemplul care stă la baza acestor afirmaţii se leagă de un bărbat din comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, care a făcut şi închisoare, după care iar a fost arestat de câteva ori, iar acum a fost prins, din nou, la furat, de către poliţiştii din Mangalia. Prin urmare, el riscă să ajungă încă o dată după gratii.

Marian Botan este din comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, iar trecutul său a adunat ani de închisoare şi luni de arest preventiv. În anul 2011, acesta se afla în penitenciar, acuzat fiind pentru furt. Însă, poliţiştii vrânceni au continuat cercetările şi, în acelaşi an, i s-au probat şi alte fapte, fiind vorba despre furturi din autoturisme. În septembrie 2012, Botan ieşise din închisoare de doar 3 săptămâni, pe 4 septembrie, însă ajungea din nou în atenţia oamenilor legii. Mai exact, din momentul în care s-a văzut liber, individul s-a apucat de spart maşini. Le deschidea cu cheile potrivite şi fura tot ce-i pica în mână, mai ales casetofoane.

În noaptea de 23 spre 24 septembrie 2012, el a fost surprins în flagrant de către poliţiştii din Focşani, în timp ce deschisese o maşină şi trăgea de un casetofon. Când i-a văzut pe oamenii legii, acesta a fugit şi a aruncat bunul într-o curte. A fost prins şi apoi arestat. Ulterior, Marian Botan a decis să-şi încerce „norocul” şi la malul mării, ajungând la Mangalia, unde, de asemenea, s-a pus pe furat. A fost prins de poliţişti şi propus spre arestare, în iunie anul curent.

După ce a stat ceva timp după gratii, pe 16 septembrie magistraţii au decis să-l pună sub control judiciar întrucât s-a împăcat cu partea vătămată. „Impune inculpatului Botan Marian obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv, comuna Slobozia Bradului, sat Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, potrivit portalului Judecătoriei Medgidia.

Înainte de a ajunge în Vrancea, individul a zis să mai spargă o locuinţă

Astfel, pe 18 septembrie anul curent, Botan era eliberat din arest şi trebuia să se îndrepte direct către comuna Slobozia Bradului, pe care nu avea voie s-o părăsească, potrivit interdicţiei dispuse de magistraţi. Numai că individul nu a putut pleca fără să mai dea o lovitură.

Prin urmare, Poliţia municipiului Mangalia, la data de 04.10.2015, ora 01.45, a fost sesizată prin 112, de către un localnic, cu privire la faptul că, în noaptea de 3 spre 4.10.2015, auzind zgomote în imobilul său, s-a trezit şi a surprins o persoană ce avea intenţia să îi sustragă bunuri din locuinţă. Echipajul de poliţie deplasat operativ la faţa locului l-a identificat pe cel în cauză ca fiind chiar Botan, în vârstă de 41 de ani.

În urma cercetărilor efectuate, politistii de investigaţii criminale au stabilit că acesta a intrat în apartamentul respectiv, situat la etajul 4, pe uşa neasigurată, cu intenţia de a sustrage bunuri, fapt pentru care au dispus luarea măsurii reţinerii pentru 24 ore faţă de acesta, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în forma tentativei. La data de 5.10.2015 a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de arestare preventivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218