REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Arhiepiscopia NU va primi terenul pe care a turnat deja fundaţia unei viitoare biserici. Ce spune Făgădău

Arhiepiscopia NU va primi terenul pe care a turnat deja fundaţia unei viitoare biserici. Ce spune Făgădău

Replica API 1 noiembrie 2016 | 00:03 226

Consilierii locali au decis:

Consilierii locali au decis:

Spirite încinse la şedinţa de Consiliul Local! Un proiect ce viza atribuirea unui teren situat pe bulevardul Mamaia Arhiepiscopiei Tomisului a stârnit indignarea PNL-iştilor . Chiar dacă proiectul de pe ordinea de zi nu a trecut, şi asta pentru că PNL a votat împotrivă, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a spus că în mandatul său nu se va demola nici o biserică! Precizarea a venit în contextul în care, pe terenul care a făcut obiectul disputei în şedinţă, a fost deja turnată fundaţia unei viitoare biserici.

Consilierii locali s-au întrunit la data de 31 octombrie a.c. într-o şedinţă ordinară! Unul dintre cele 41 de proiecte aflate pe ordinea de zi a condus la un schimb de replici dur între Decebal Făgădău şi consilierii PNL. Mai exact, consilierii PNL au votat pentru a doua oară împotriva acestui proiect, de data aceasta impunând autorităţii locale să verifice la sânge legalitate în care funcţionează mai multe biserici din municipiu. „În şedinţele trecute, am respins acest proiect de hotărâre. Nu înţelegem de ce s-a introdus din nou pe ordinea de zi. Noi vom vota împotrivă şi dorim de asemenea ca bisericile din Constanţa să fie evaluate vizavi de autorizaţia de construcţie, de autorizaţia ISU ca să nu ne găsim în situaţia ca în cazul unui cumtremur sau unui incendiu cineva să ne acuze pe noi că nu ne-am făcut datoria. Primăria să-şi intre în atribuţiuni şi să verifice legalitatea construcţiilor tuturor bisericilor. Sunt multe fără autorizaţie care funcţionează în acest moment”, a spus PNL-istul Romeu Rezeanu. În replică, Decebal Făgădău a făcut o afirmaţie importantă: nu va demola nici o biserică, chiar dacă sunt unele construite fără aviz. „Nu vă acuză nimeni de nimic în afară de o opoziţie stupidă la ceva ce credeam că a dispărut odată cu Revoluţia. S-au propus soluţii astfel încât Biserica să aibă şi o menire civică. Sub mandatul meu nu voi demola nici o biserică, voi milita ca toate să funcţioneze şi să aibă toate aprobările legale şi chiar dacă aşa au fost vremurile, unii au luat-o înainte hârtiilor, nu au făcut-o pentru interes personal, ci pentru o menire civică”, a precizat Făgădău.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369