REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Arhiepiscopia Tomisului a împărțit daruri copiilor abandonaţi în Spitalul Judeţean Constanţa

Arhiepiscopia Tomisului a împărțit daruri copiilor abandonaţi în Spitalul Judeţean Constanţa

Replica API 20 decembrie 2014 | 09:19 189

Sărbători printre gratiile patului de spital

Sărbători printre gratiile patului de spital

Un apel umanitar lansat recent de reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului a emoţionat şi mobilizat zeci de oameni. Este vorba despre copiii părăsiţi de mame pe patul de spital, care au nevoie urgentă de ajutor. Ecoul nu s-a lăsat aşteptat. Astfel, angajații Arhiepiscopiei Tomisului au adus un stop de fericire în sufletele copiilor abandonaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgență din Constanţa. Ei au împărţit daruri micuţilor aflați în suferință. Moș Crăciun le-a transmis jucării, dulciuri, dar și articole de îmbrăcăminte.

“Totul s-a întâmplat în mod accidental. Am venit în vizită la cineva, în Secția de Reanimare, la etajul XI, și erau peste zece copii abandonați. Cel mai mare copil, în vârstă de opt ani, este un caz social, venit la spital cu ambulanța, fără nici un fel de sprijin. Atunci am luat noi inițiativa, cinci persoane de la Radio Dobrogea. În decurs de o săptămână peste 30 de persoane, oameni simpli și angajați ai Arhiepiscopiei Tomisului, s-au oferit să ne ajute și ne-au ajutat cu bani, haine, medicamente, termometre și jucării”, a declarat Ana Maria Drăghici, inițiatoarea acțiunii. Condițiile din Secția de Pediatrie lasă de dorit. Cadrele medicale speră ca oficialii unității de tratament să-și îndrepte atenția și spre secția lor. Micuţii stau cu zilele în pătuţuri, fără să se aplece cineva din familie cu dragoste asupra lor. Unii dintre copilaşii abandonaţi sunt sănătoşi şi aşteaptă să ajungă în sânul familiei sau la asistenţii maternali. Alţii însă au boli grave şi au nevoie de spitalizare permanentă. Îşi petrec primii ani din viaţă în saloane sumbre, în pătuţuri reci. “N-aș putea să comentez exact situația asta. Condițiile nu sunt tocmai prielnice însănătoșirii unui copil, dar nu cred că ține de condiția asistentelor. Am văzut că sunt suprasolicitate și fac față cu greu numărului mare de copii internați. Fac un apel către constănțeni să vină să ajute pe cât posibil. Dacă sunt oameni pricepuți care ar putea să repare un pat sau să lipească un autocolant, să vină să o facă dacă au această posibilitate și dorință de a ajuta”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului. Cei abandonați au până într-un an și au fost internați cu diverse afecțiuni. “Au ajuns bolnavi. Au făcut tratament și acum sunt bine. Îi ținem izolați într-un salon, feriți de infecții și de ceilalți pacienți. Ei sunt bine îngrijiri și sperăm să vină mama fiecăruia să și-l ia acasă, pentru că acolo e cel mai bine”, a declarat Vali Rugină, asistenta șefă a Secției de Pediatrie. Reprezentanții spitalului au ținut să mulțumească Arhiepiscopiei Tomisului pentru darurile aduse. “Le mulțumim pentru cadourile de la Mosu'. Ei au tot primit zile acestea. Au venit asociații, dar și mămici, care au adus pachețele cu jucărele. Copii s-au bucurat și sper să le prindă bine. Au primit și hăinuțe”, a spus asistenta șefă.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367