REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Arhiepiscopul Tomisului rămâne sub control judiciar!

Arhiepiscopul Tomisului rămâne sub control judiciar!

Replica API 25 octombrie 2016 | 23:35 344

Nu l-au ajutat rugăciunile:

Nu l-au ajutat rugăciunile:

IPS Teodosie

IPS Teodosie rămâne sub control judiciar! Pe 24 octombrie anul curent, magistraţii i-au respins contestaţia, decizia fiind definitivă. Mai exact, i s-a ridicat măsura preventivă pentru infracţiunea de luare de mită, fiindu-i menţinut controlul judiciar pentru prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. La scurt timp, Arhiepiscopia Tomisului a trimis un comunicat de presă.

„Urmare a deciziei Curţii de Apel Constanţa în care ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, rămâne sub control judiciar doar în cauza subvenţiilor APIA la ferma Nazarcea, precizăm următoarele: această decizie constituie doar un prim pas pentru lămurirea faptului că atât IPS Teodosie, cât şi Arhiepiscopia Tomisului, nu fac altceva decât să slujească fără abatere lui Dumnezeu şi oamenilor. Avem încrederea că, în cazul penal instrumentat de procurori, se vor lămuri acuzaţiile rămase în cel mai scurt timp şi aşteptăm ca procurorii să retragă de îndată acuzaţiile şi măsura preventivă a controlului judiciar”, potrivit unui comunicat de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

IPS Teodosie este cercetat de procurorii DNA Constanţa pentru luare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Alături de el sunt anchetaţi ş Stere Beca, Bogdan Petrişor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu şi Ciprian Ioan Cojocaru, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, dar şi Aurelia Ştefan, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/bomba-in-biserica-ortodoxa-ips-teodosie-pus-sub-control-judiciar-de-dna-294135/

http://www.replicaonline.ro/ips-teodosie-atacat-din-toate-partile-de-colegii-prezenti-la-ipj-e-satana-e-intruchiparea-diavolului-sa-l-trazneasca-video-294526/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369