REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Asigurarea casei NU te apără de graffiti sau explozia cazanului cu ţuică

Asigurarea casei NU te apără de graffiti sau explozia cazanului cu ţuică

Replica API 26 iulie 2014 | 00:00 195

Poliţa facultativă de asigurare a casei exclude de la despăgubiri o serie de riscuri. Companiile de profil au avut grijă să treacă în contractele tip situaţii neprevăzute pentru care clientul nu poate cere bani, printre acestea numărându-se naţionalizarea, războiul sau depresia provocată proprietarului de surparea unui perete.

Avem o casă şi vrem să o asigurăm. Poliţa obligatorie de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD) acoperă riscurile de inundaţii, cutremur, alunecări de teren.

Pentru proprietarii mai prevăzători, companiile de asigurări vând şi poliţe facultative, care cuprind riscuri precum trăsnet, explozie, cădere de corpuri, fenomene atmosferice, izbire de vehicule, greutatea stratului de zăpadă sau gheaţă, avalanşă, inundaţia cu apă de conductă, furt.

Dar există şi aşa-numitele excluderi, riscuri şi situaţii excluse din asigurare. Acestea sunt trecute explicit în contract. Cine vrea totuşi ca poliţa să includă şi unul dintre aceste riscuri, poate solicita aceasta la companie. De regulă, într-un astfel de caz, inspectorul vine la faţa locului, evaluează situaţia, comunică directorului de la firmă. Dacă se ajunge la o înţelegere, poliţa va fi completată cu acel risc, iar clientul va plăti o primă ceva mai mare.

Printre riscurile excluse din poliţa de asigurare a locuinţei de la Groupama se numără "evenimente cu caracter excepţional, cum ar fi războiul, daunele cauzate de întreţinerea necorespunzătoare a bunului asigurat, sau daunele produse cu intenţie de către asigurat", au spus reprezentanţii companiei. "Includerea în poliţă a unui risc care în mod uzual se încadrează în zona excluderilor poate fi făcută punctual, acest lucru implicând o majorare a costului asigurării", au precizat oficialii Groupama.

sursa: capital.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218