REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Asistentul veterinar Ciprian Pop, în stare gravă la spital după ce a căzut cu motocicleta

Asistentul veterinar Ciprian Pop, în stare gravă la spital după ce a căzut cu motocicleta

Replica API 1 septembrie 2015 | 00:04 936

Are nevoie de sânge!

Are nevoie de sânge!

Tragedie la Constanţa! Asistentul veterinat Ciprian Pop, din cadrul Univet, se află în stare gravă la spital. Acesta a suferit un teribil accident rutier, sâmbătă, 29 august. Pentru a supravieţui, bărbatul are nevoie de sânge!

Potrivit informaţiilor noastre, Ciprian a căzut cu motocicleta şi a suferit răni grave, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în stare gravă. Acesta se află internat pe Secţia Terapie Intensivă şi are nevoie de sânge. “Constănţeni cu suflet mare, cei care aveţi grupa sanguină 01 şi puteţi dona sânge faceţi un mic efort şi mergeţi şi ajutaţi acest suflet bun şi tânăr, tânăr ce a suferit un accident şi se află la terapie intensivă!”, este apelul apropiaţilor lui Ciprian. Menţionăm că acesta este asistent veterinar, însă unul dintre cei mai buni din România, oamenii spunându-i “domnul doctor”. “Sunt situaţii tragice, situaţii în care oamenii au nevoie de ajutorul celorlalţi, cum este şi cazul lui Ciprian Pop, un foarte cunoscut asistent veterinar, care a ajuns să fie cel mai bun asistent de intervenţii rapide. Acesta a suferit un accident, în urma căruia are nişte leziuni destul de serioase. Este o situaţie critică şi este nevoie de sânge. Fireşte că, în general, donarea de sânge este utilă întrucât este vorba despre o bancă de sânge care poate fi folosită şi pentru alte situaţii critice. E nevoie ca acest sânge să existe”, a declarat, pentru “Replica”, Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa şi soţul unuia dintre asociaţii de la Univet.

Cei care vor să-l ajute pe Ciprian pot merge la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, situat pe strada Nicolae Iorga nr.85, lângă Spitalul Judeţean, cu menţiunea că donează pentru Ciprian Pop. Programul de funcţionare al Centrului este de luni până vineri, între orele 07.00 – 13.00. În atenţia donatorilor de sânge: cu 48 de ore înaintea donării de sânge este interzis consumul de alcool. Persoanele cu vârstă peste 50 ani şi donatorii fideli cu vârstă peste 50 ani, care nu au mai donat sânge în ultimii 2 ani trebuie să se prezinte la donare cu: EKG, adeverinţă de la medicul de familie din care să reiasă dacă persoana se află în evidenţă cu boli cardiovasculare şi boli cronice.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614