REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ASSAI solicită șefului statului retransmiterea legii RCA către Parlament în vederea revizuirii unor articole

ASSAI solicită șefului statului retransmiterea legii RCA către Parlament în vederea revizuirii unor articole

Replica API 25 mai 2017 | 00:00 197

Asociația Societăților de Service Auto Independente solicită președintelui României retransmiterea Legii RCA către Parlament în vederea corectării unor articole care afectează păgubiții RCA și care intră în contradicție cu Constituția, se arată într-un comunicat ASSAI, conform AGERPRES.

Reprezentanții service-urilor auto sunt nemulțumiți în special de majorarea de patru ori a termenului de plată a despăgubirilor și de stabilirea unui tarif de referință pentru RCA.

"Asociația Societăților de Service Auto Independente ( A.S.S.A.I. ) solicită Președintelui României, domnului Klaus Iohannis, retransmiterea legii RCA către Parlamentul României în vederea corectării unor articole care afectează păgubiții RCA, conținând prevederi care intră în contradicție cu articole din Constituția României și alte legi importante. ASSAI este profund îngrijorată de forma și modul în care o lege extrem de importantă cu impact asupra 6 milioane de proprietari de autovehicule din România și asupra multor piețe și industrii impactate a putut fi adoptată de către Parlamentul României. Legea RCA este o 'lege a fricii', această lege fiind izvorâtă și construită pe fondul temerii instinctive a politicienilor de protestele transportatorilor, simulacrul de dezbateri din Camera Deputaților fiind purtat în realitate doar cu trei părți: transportatori, asiguratori și ASF", conform comunicatului.

Pe de altă parte, ASSAI arată că este un lucru bun faptul că există o lege RCA, însă actul normativ conține prevederi ce vor afecta peste 270.000 de păgubiți în fiecare an.

"Dincolo de modul caragialesc în care au decurs dezbaterile din Camera Deputaților, faptul că avem în sfârșit o lege a RCA este foarte bine, păcat că aceasta conține prevederi care vor afecta peste 270 000 de păgubiți RCA în fiecare an", se precizează în comunicat.

De asemenea, Asociația a mai precizat că termenul de plată a despăgubirii a fost majorat de patru ori, de la 10 zile la 40 zile, iar acest lucru este ca și cum "ai încerca să stingi un incendiu cu benzină".

"ASSAI a rugat Administrația Prezidențială să analizeze două articole cuprinse în legea RCA, articole care vor crea mari dificultăți în obținerea despăgubirilor pentru păgubiții RCA: termenul de plată a despăgubirii a fost majorat de patru ori

În condițiile în care termenul de plată a despăgubirii nu este respectat de către asiguratori în majoritatea cazurilor, să găsești ca și soluție de rezolvare a acestei probleme creșterea termenului de plată de patru ori (de la 10 zile la 40 de zile), este ca și cum ai încerca să stingi un incendiu cu benzină", se precizează în comunicatul citat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367