REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Atenţie, constănţeni! Escrocii dau lovitura la mall – iată metodele

Atenţie, constănţeni! Escrocii dau lovitura la mall – iată metodele

Replica API 18 decembrie 2014 | 21:57 253

„Am rămas fără combustibil…”

„Am rămas fără combustibil…”

Florin Teodor Hristea

Escrocii pândesc la tot pasul, găsind fel de fel de metode de a atrage în plasă victimele. Fie că se folosesc de metoda accidentul, omul de la cablu, distribuitorul de pliante, scopul este acelaşi: să se aleagă cu bani nemunciţi. Însă, de ceva timp a apărut un alt fenomen, care are în prim plan un autoturism. „Am rămas fără bani de combustibil şi sunt din alt judeţ” sau „Am pană” – sunt metodele de abordare, dar cert este că indivizii vor să „stoarcă” cât mai multe de la victime. Aşa a păţit şi un tânăr din Tulcea, care a fost înşelat la Constanţa, chiar în centrul comercial Maritimo. Respectivul escroc poate fi văzut şi în zonele mai multor staţii peco din Constanţa!

Cristi P. a relatat cum că, în cursul zilei de duminică, 15 decembrie, se afla în centrul comercial Maritimo, fiind acostat de un individ, care s-a recomandat a fi Florin Teodor Hristea, născut în 1994, adică ar avea numai 20 de ani?!, şi care, pe motiv că nu mai are benzină şi trebuie să ajungă acasă, la Bucureşti, i-a cerut 200 de lei. Cristi nu a picat în plasă de prima dată, dar când aşa-zisul Florin a început să se smiorcăie că şi-a cheltuit banii pe reparaţii la maşină şi s-a lăsat fotografiat, ba chiar a dat şi buletinul la pozat, acestuia i s-a făcut milă şi i-a dat 150 de lei. Numai că… surpriză! Individul şi-a închis telefonul şi ia-l de unde nu-i.

„Duminică. 15.12.2014, în mall Maritimo Constanţa, am luat o mare ţeapă. Vine un bărbat la mine şi mă roagă să-l împrumut cu 200 de lei că nu mai are benzină şi trebuie să ajungă acasa (între timp cică îşi reparase maşina), la Bucureşti. Mă uit amuzat la el, dar a devenit foarte convingător când m-a lăsat să-i fotografiez maşina , buletinul şi pe el. Mi-a dat şi numărul de telefon, cu promisiunea că-mi va înapoia banii a doua zi dimineaţă. I-am dat 150 de lei, mi se făcuse mila de el. Dar, bineînţeles că nu i-am văzut înapoi şi nici nu răspunde la telefon, aşa că... nu faceţi ca mine. Nu ştiu dacă buletinul şi numerele maşinii nu sunt false. Eu sunt din Tulcea şi mă gândeam că mi se putea întâmpla şi mie să rămân fără bani…”, a scris Cristi P. pe Facebook, postând şi fotografiile cu persoana în cauză.

Totodată, oamenii susţin că l-au mai văzut pe cel ce s-a recomandat drept Florin Teodor Hristea şi pe A2, acolo unde aplica aceeaşi stratagemă, dar şi în zonele mai multor benzinării din municipiul Constanţa. „Tipul face scamatoria asta de 4 ani, înainte o făcea cu o Dacie 1310 albă, la Dobrogea, cu aceeaşi placă stricată şi chipurile şi tatăl lui în maşină şi agăţa de la fiecare cate 20 de lei”, a spus un alt bărbat. „Individul mai umblă şi cu o Nubira verde tot cu numere de Ilfov”, a mai adăugat o persoană. Cel mai probabil că victima va depune plângere la Poliţie. Menţionăm că atât buletinul cât şi numerele autoturismului sunt, cel mai probabil, false.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614