REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ATENŢIE, CONSTĂNŢENI! Mai mulţi bulgari au FURAT de au rupt în Constanţa. Vezi modul de acţiune

ATENŢIE, CONSTĂNŢENI! Mai mulţi bulgari au FURAT de au rupt în Constanţa. Vezi modul de acţiune

Replica API 17 iunie 2016 | 00:12 239

Înţepau pneurile maşinilor!

Înţepau pneurile maşinilor!

Procurorul Teodor Niţă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a terminat cercetările într-un dosar în care mai mulţi indivizi sunt acuzaţi de furt calificat. Este vorba despre Georgi Atanasov, Toni, Georgiev şi Ivan Borisov, bulgari, care au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv. Modul acestora de „acţiune” este incredibil, în sensul că filau parcările centrelor comerciale, înţepau pneurile, iar când victimele se pregăteau să-şi remedieze problema, furau tot ce le pica în mână.

Mai exact, la data de 4.08.2015, persoana vătămată Andreea C. a sesizat oamenii legii din cadrul Postului de poliţie Agigea cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, la ora 20.45, a parcat autoturimul marca Seat în parcarea Dedeman, situat în sat Lazu. În jurul orei 21.30, aceasta a a revenit la autoturism, ocazie cu care a observat că dintre scaunele din partea faţă i-a fost sustrasă o geantă de damă ce conţinea următoarele bunuri: telefon mobil marca Iphone 6, două paşapoarte, o pereche de ochelari, precum şi mai multe produse cosmetice. Aceasta a mers imediat la Biroul de Informaţii din cadrul Dedeman, acolo unde angajaţii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Acestea au arătat că două persoane de sex bărbătesc coboară dintr-un autoturism marca Opel Astra, de culoare verde, cu numere de Bulgaria. În continuare, autoturismul mai sus menţionat este surprins la orele 20.35.15 cum se plimbă în parcarea magazinului Dedeman pentru a găsi un loc de parcare, după care o persoană de sex bărbătesc se plimbă pe lângă autoturismele staţionate în parcarea Dedeman. La scurt timp, în raza camerelor de supraveghere se observă o a doua persoană de sex bărbătesc, care se plimbă pe lângă autoturismul persoanei vătămate. Cei doi se mai plimbă câteva minute pe lângă autoturismul persoanei vătămate, iar după ce în jurul lor nu se mai află nici o altă persoană, pătrund în maşină pe uşa din stânga faţă, după care se retrag şi se îndreaptă către autoturismul lor, urcă în acesta şi pleacă. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că autoturismul marca Opel Astra îi aparţine inculpatului Georgi Petrov Atanasov, de 43 de ani, născut şi domiciliat în localitatea Sofia din Bulgaria. Totodată au fost identificate şi cele două persoane care apar în imaginile sus-menţionate respectiv suspectul Ştefan Slavchev Martinov, de 46 de ani, tot din Sofia, şi inculpatul Georgiev Toni, de 28 de ani, din Sofia, Bulgaria.

Un alt FURT a fost comis după 2 zile: Hoţii, localizaţi prin sistemul I Cloud, care era activat pe tableta sustrasă!

O altă sesizare a venit din partea unei alte persoane, pe 6 august 2015. Aceasta a precizat că pe 5 august, cam pe la 23.30, persoane necunoscute i-au sustras o geantă de umăr ce conţinea următoarele: un portofel de culoare neagră în care se afla suma de 5.000 lei şi suma de 650 euro, cartea de identitate, permisul de conducere şi 3 carduri bancare, o tabletă, o baterie de telefon marca Samsung şi diferite bunuri personale, din autoturismul marca Dacia Logan, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 10.000 lei. Însă, tableta sustrasă avea activat sistemul de urmărire şi localizare “I Cloud”, sens în care la data de 6.08.2015 aceasta a fost localizată pe strada Timişana, nr. 24. Oamenii legii au mers la faţa locului, constatând faptul că la aceea adresă se află hotelul „Gimi”, unde au luat legătura cu administratorul. Aşa s-a descoperit că pe 3 august, acolo se cazaseră aceeaşi indivizi bulgari. Între timp, hoţii îşi continuau „atacurile”.

Așa se face că o altă persoană a reclamat că i s-au furat bunuri din mașină, sesizarea ajungând la Secția 5 Poliție. Prejudiciul cauzat a fost în cuantum de 13.000 lei. Mai exact, el a fost la Metro 2, de pe șoseaua Mangaliei, după care s-a îndreptat către Billa. Atunci a observat că roata stânga spate s-a dezumflat fiind obligat să oprească autoturismul, după care acesta a coborât din autoturism să constate din ce motive i s-a dezumflat roata, ocazie cu care acesta a observat că anvelopa este tăiată în două locuri. Și-a lăsat borseta în autoturism pentru a schimba roata tăiată cu ceea de rezervă. După terminare, a observat că autori necunoscuţi i-au sustras borseta ce conţinea cartea de identitate aparţinând persoanei vătămate, carduri bancare emise, chei de la apartament şi de la alt autoturism şi suma de 13.000 lei. În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că autorii furtului sunt inculpaţii Georgi Atanasov, Georgiev Toni și Suspectul Ştefan Slavchev Martinov.

Pentru a-și duce planurile la bun sfâșit, hoții bulgari deveneau chiar VIOLENȚI

Un alt caz a fost sesizat pe 15 august, când o femeie a sesizat organele de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Cumpăna cu privire la faptul că, la aceeaşi dată în jurul orelor 15.45, în timp ce soţul acesteia schimba roata stânga faţă a autoturismul proprietate personală marca Opel, pe strada Vântului din Cumpăna, cu roata de rezervă, întrucât avusese pană, aceasta a surprins o persoană de sex bărbătesc care se uita sub autoturism, lipit de acesta. Persoana vătămată i-a spus persoanei respective să plece de lângă autoturism, moment în care aceasta a fost lovită cu palma peste obrazul stâng. Persoana respectivă a deschis portiera dreapta spate a autoturismului şi de pe bancheta din spate a luat o poşetă de damă de culoarea albă cu imprimeuri florale roşii din imitaţie din piele, în care avea mai multe bunuri. Când a vurt să oprească hoțul, apucându-l de o bretea a salopetei, aceasta s-a rupt, femeia căzând pe asfalt, suferind o leziune la mâna stângă. Soțul ei a luat-o la fugă în vederea prinderii hoțului, dar acesta nu a reuşit să-l prindă deoarece acesta s-a urcat în fugă într-un autoturism, cu care aplecat. În poșetă se aflau: 2.800 lei, document de identitate, permis de conducere, un card bancar şi un dispozitiv tip token, două inele din aur, o cheie de contact, chei de intrare în locuinţa de domiciliu, diverse carduri personalizate, un ecuson magnetic de acces de la locul de muncă ți un telefon mobil. În urma cercetărilor, persoana vătămară l-a recunoscut pe Georgiev Toni, dintr-o planșă cu fotografii. Precizăm că hoții au acționat și pe 27 august când au furat bunuri din parcarea Baumax, de pe Aurel Vlaicu. Și aici modul a fost cam același: au înțepat cauciucurile, iar când partea vătămată îl schimba, indivizii au furat tot ce le-a picat în mână.

Indivizii au dat atacuri și în Brăila, Buzău, Galați și Pitești! Prinși în flagrant și percheziționați

La fel s-a întâmplat și pe 26 septembrie 2015, în parcarea BricoDepot situat în sat Vărsătura, Brăila. Pe 27 septembrie 2015, un bărbat s-a trezit cu pneul înțepat în Buzău, iar în timp ce lucra la remedierea problemei, i-a dispărut o borsetă ce conţinea documente personale, prejudiciul creat fiind în cuantum de 200 lei. În aceeași, infractorii au acționat și în Galați, în parcarea Dedeman. Pe 20 aprilie 2016, o sesizare a venit din Slatina, unde o persoană a reclamat că autori necunoscuţi au sustras din autoturismul marca Renault o borsetă ce conţinea documente personale legitimaţie de serviciu, suma de 150 lei, 100 dolari SUA şi 100 euro, un telefon mobil şi carduri bancare. Modul de acțiune a fost același: pneu înțepat. Ei au acționat și în Pitești, pe 20 și 22.04.2016. În cele din urmă, suspecții au fost prinși în flagrant, dată la care li s-a percheziționat autoturismul. Atunci au fost reținuți. Procurorii constănțeni au pus cap la cap toate detaliile, au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale centrelor comerciale și, la orele când au avut loc furturile, au fost văzuți indivizii mai sus menționați, cu aceeași mașină. Audiați fiind, ei au recunoscut și faptul că au fost surprinși de mai multe ori în flagrant de către oamenii legii din țară. Se pare că ei veneau din Bulgaria, special pentru a fura, filau zona, înțepau pneurile vehiculelor și sustrăgeau tot ce le pica în mână. În ceea ce priveşte activitatea infracţională a suspectului Ştefan Slavchev Martinov, cauza a fost disjunsă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367