REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Atenţie, constănţeni! Poliţia Locală nu mai ridică maşini de pe străzile din municipiu

Atenţie, constănţeni! Poliţia Locală nu mai ridică maşini de pe străzile din municipiu

Replica API 1 aprilie 2015 | 23:49 154

Începând de astăzi

Începând de astăzi

Poliţia Locală nu mai ridică autoturismele parcate neregulamentar pe străzile din muncipiu! Însă, mare atenţie, motivul de bucurie sau de indignare nu trebuie să fie prea intens întrucât situaţia este relativă. Mai exact, marţi, 31 martie anul curent, a expirat contractul încheiat între Primăria Constanţa şi firma care ridică vehiculele, însă cererile pentru reînnorirea contractului pot fi depuse până pe 2 aprilie. Astfel, totul poate dura o singură zi sau poate chiar mai mult, în cazul în care intervin probleme.

„A expirat contractul şi nu vor mai fi ridicate deloc până nu se face un nou contract. Cât despre perioadă, nu mă pot exprima pentru că nu ţine de Poliţia Locală, nu noi ne ocupăm. Astăzi (marţi, 31 martie – n.r.) este ultima zi a contractului, este ultima zi în care se mai ridică maşini şi nu ştiu până când sau dacă se va mai reînnoi contractul. Dar este probabil să se reînnoiască pentru că licitaţia este deschisă iar termenul pentru depunerea documentaţiei este până pe 2 aprilie”, a declarat, pentru „Replica”, Ionuţ Dumitru, şeful Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Locale Constanţa. Însă, potrivit acestuia, la fel s-a întâmplat şi anul trecut şi problema s-a rezolvat în câteva zile. În plus, chiar dacă nu se vor mai ridica maşini, asta nu înseamnă că nu se vor mai bloca roţi, pentru că aşa-zisele caracatiţe vor rămâne la îndemnâna poliţiştilor locali. „Singura măsură de care dispunem în momentul de faţă, pe acest segment al parcărilor neregulamentare, este blocarea roţilor. Deşi erau situaţii care necesitau o rezolvare rapidă întrucât erau oameni blocaţi şi o ridicare a autoturismelor rezolva situaţia. Cu blocarea roţilor este mai greu pentru că poliţistul local nu poate sta acolo 10 ore. Spre exemplu, am avut cazuri când un loc de parcare, plătit de o persoană la Primărie, a fost blocat de un alt autoturism aproape un an de zile”, a mai spus Ionuţ Dumitru. Prin urmare, în zilele următoare se va clarifica situaţia ridicării autoturismelor. Totodată, menţionăm că banii solicitaţi în urma acelor acţiuni reveneau exclusiv firmei de ridicări vehicule, iar la bugetul local veneau doar sumele de bani din contravenţii aplicate şoferului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614