REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Atenție! O nouă taxă de înmatriculare este la un pas de a fi dată!

Atenție! O nouă taxă de înmatriculare este la un pas de a fi dată!

Replica API 15 februarie 2017 | 19:32 405

Mare atenție, șoferi! Se pare că bucuria în ceea ce privește eliminarea taxei de mediu nu va dura prea mult și asta pentru că deja cei abilitați s-au reunit într-o ședință pentru a decide introducerea uneia noi. În cadrul aceleiași discuții s-a analizat și procedura recuperării taxei deja plătite în anii anteriori, termenul ce se vrea a fi introdus să fie de doi ani, pe cale administrativă. Deocamdată nu se știe nimic sigur, așteptându-se soluții în următoarele două săptămâni.

Reprezentanții transportatorilor, ARR, ANAF, și reprezentanții de la Mediu au tranșat problema legată de eliminarea și recuperarea taxei de mediu, dar și introducerea uneia noi, în cadrul unei ședințe ce a avut loc la Comisia de Transport şi Infrastructură din Camera Deputaţilor, miercuri, 15 februarie. La discuție a participat și deputatl ALDE din Constanța, Mircea Banias. Acesta a declarat că, în termen de două săptămâni, se vor lua decizii: "Au fost mai multe puncte, însă două chestiuni foarte importante. A fost o întâlnire cu cei de la mediu și de la ANAF în legătură cu restituirea taxei. Introducerea unei noi taxe a fost un lucru adiacent. Există propuneri, s-a creat un comitet interministerial care să studieze ce ar fi mai bine de făcut. În principiu se discută ca ea să se regăsească în costul carburantului, dar nu e luată nici o decizie încă. Comisia noastră a dat termen două săptămâni să vină cei abilitați să ne prezinte un program, un plan concret. Să vină cu soluții", a declarat, pentru "Replica", Mircea Banias. Practic, în perioada următoare, se va decide ce taxă și prin ce metodă va fi introdusă. Tot în acest timp se va decide și cum va fi restituită taxa deja achitată. "Cert este că trebuie restituită taxa și că modalitatea prin care ei vor s-o restituie (5 ani – n.r.) e inacceptabilă din punctul meu de vedere. Aceasta era propunerea Guvernului, pe care nu o acceptă nimeni, nici Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Se are în vedere un termen de doi ani. Ca variantă de lucru, Guvernul, prin ANAF, vrea să propună ca taxa să se restituie în doi ani de zile, pe cale administrativă, nu prin instanță. Adică să se facă o cerere la ANAF și ANAFul să dea banii, fără a fi nevoie de o hotărâre judecătorească în sensul acesta", a adăugat deputatul constănțean. Însă, deciziile urmează a fi luate în următoarele săptămâni.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este exclus ca sa se introduca aceasta taxa ! Pai atunci sa se restituie toate taxele si de, si de ! Pai nu cumva platim cel mai scump carburant din lume ? NU, NU se poate asa ceva !
0
1
'Maimutoiul ala amorezat de Tariceanu are un fetish cu taxa asta.' Nu are nici un fetish, doar e dealer Citroen! Si trebuia incaltat de la inceput pentru conflict de inetrese, era prim-ministru si el a initiat taxa!, ca sa-si vanda el marfa
5
1
O taxa pe prostia conducatorilor, pe cand!?
5
0
taxa introdusa in carburant?? Pai si nu mai tinem cont de norma de poluare sau vechimea masini?? Iar inechitabil domnilor???
5
2
Bine va face, nu protestati voi impotriva guvernului? Nu plange Johanis ca bugetul nu e bun ca nu colecteaza bani suficienti? De ce nu a anulat taxa Ciolos? Asta ati dori asta aveti care e problema.
3
15
Balbaiala administrativa marca PSD dezvaluie un amatorism intolerabil. Adica prostesti romanii ca anulezi 100 de taxe, incasezi voturile si apoi ne arati curu? Nu mai merge asa.
12
1
Maimutoiul ala amorezat de Tariceanu are un fetish cu taxa asta. Acum se-ndeamna la talharie si cu The Teleorman Man .
14
2
nu se dezminte,iti da cu o mana si-ti ia cu zece!Traiasca si infloreasca partidul socialist votat de toti milogii puturosi!
15
1
nu plangeati voi pe aici ca se va umple tara de rable
6
3
Traiasca, Ciuma Rosie!
11
0
Taxa de poluare cand putem sa o recuperam iar, odata intrata in vigoare noua lege de la 1 feb. s-a sistat plata taxei catre beneficiari
4
0
Uraaaaaaa, traiasca psd-ul si prostii care i-au votat!
21
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614