REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Au fost prinşi indivizii care acţionau prin metoda „Deratizare”, în Tomis Nord

Au fost prinşi indivizii care acţionau prin metoda „Deratizare”, în Tomis Nord

Replica API 25 mai 2016 | 00:00 442

În flagrant

În flagrant

Patru indivizi au fost prinşi în flagrant de către poliţiştii constănţeni, în cursul zilei de luni, 23 mai, în timp ce băteau la uşile apartamentelor unui bloc de pe strada Mărgăritarelor din Tomis Nord. Aceştia susţineau că se ocupă cu deratizarea şi solicitau să fie lăsaţi să intre în locuinţe, după care treceau la furat. Este vorba despre Adrian Hamzu, de 25 de ani, Valentin Hamzu, de 27 de ani, Marian Jacu, de 33 de ani, şi Laurenţiu Marius Japciu, de 41 de ani. Primii 3 au fost încătuşaţi întrucât au mai acţionat şi în trecut la malul mării.

O grupare infracţională care acţiona prin metoda „Deratizare” a fost destructurată la Constanţa. Lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa împreună cu lucrătorii Secţiei 2 au prins în flagrant, luni, 23 mai, patru bărbaţi care băteau la uşile apartamentelor unui bloc situat pe Aleea Mărgăritarelor din Tomis Nord, spunând că sunt de la deratizare.

Este vorba despre Adrian Hamzu, de 25 de ni, Valentin Hamzu, de 27 de ani, Marian Jacu, de 33 de ani, şi Laurenţiu Marius Japciu, de 41 de ani, toţi din Bucureşti. Însă, în urma cercetărilor s-a stabilit că primii trei au mai acţionat, prin aceeaşi metodă, şi în trecut. Mai exact, pe 17 martie anul curent, au pătruns într-un apartament situat pe Aleea Heracleea şi, în timp ce proprietara se afla în bucătărie, indivizii au sustras mai multe bunuri din dormitor şi au fugit.

La fel s-ar fi întâmplat şi pe 23 mai dacă nu interveneau oamenii legii. Adrian Hamzu, de 25 de ani, Valentin Hamzu, de 27 de ani, şi Marian Jacu, de 27 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi cu propunere de arestare. Potrivit oamenilor legii, metoda numită generic „deratizare” este din aceeaşi categorie cu „produsele promoţionale”, „omul de la cablu”, „pomana” etc., scopul fiind acelaşi: să pătrundă în locuinţa potenţialei victime.

Prin urmare, mare grijă pe cine primiţi în casă! Escrocii se pot ascunde sub diferite haine şi aşa-zise meserii. Poliţiştii constănţeni vă sfătuiesc să nu furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii. Acordaţi atenţie când la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care declară că vin din partea unor rude ale dumneavoastră, care sunt plecate în străinătate sau sunt din alte localităţi.

Acordaţi atenţie când la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care declară că fac parte din diferite instituţii sau societăţi; solicitaţi legitimaţia de serviciu şi buletinul de identitate, şi reţineţi numele, prenumele şi seria actului de identitate. Când aveţi cel mai mic dubiu, nu ezitaţi să contactaţi instituţiile pe care pretind că le reprezintă, pentru a vă convinge de veridicitatea celor spuse; dacă sunteţi îngrijorat apelaţi 112 sau la poliţie!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369