REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Au maşini, n-au girofaruri! IPJ Constanţa caută soluţii să nu se facă de râs

Au maşini, n-au girofaruri! IPJ Constanţa caută soluţii să nu se facă de râs

Replica API 5 mai 2015 | 23:46 210

Chestorul Bogdan Despescu: „În timp, vom rezolva situaţia”

Chestorul Bogdan Despescu: „În timp, vom rezolva situaţia”

În România se poate întâmpla orice. Stângăciile guvernanţilor au lovit în plin poliţiştii. Oamenii legii au primit autoturisme fără sirene şi semnale luminoase absolut necesare în misiunile specifice activităţii lor. Cum a fost posibilă o astfel de gafă? Nu ştim. Însă merită menţionat faptul că maşinile de la ANAF au în dotare girofar. De ce? Pentru că agenţii fiscali au dreptul de a utiliza girofarul, pentru a avea prioritate pe drumurile publice şi pot opri maşini aflate în trafic, pentru „controale specifice”. În timp ce angajaţii de la Antifraudă acţionează în teren cu autoturisme dotate cu semnalele acustice şi luminoase, colegii lor de la Poliţie caută soluţii sau fac chetă pentru a nu periclita activitatea. Spre exemplu, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa încearcă să găsească soluţii pentru dotarea noilor autoturisme cu girofaruri şi asta pentru că, vreo 19 dintre ele, au ajuns fără platforma necesară. Până atunci, acestea sunt folosite doar pentru patrulare, fiindu-le montate girofarurile în caz de necesitate.

Etapa a III-a de aplicare a programului de înnoire a parcului auto, program iniţiat de MAI şi aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a adus în dotarea IPJ Constanţa, pe 10 aprilie anul curent, 44 de autospeciale, care au intrat în serviciu. Însă, o parte dintre ele nu a fost dotată cu rampe pentru girofaruri, motiv pentru care conducerea IPJ Constanţa încearcă să găsească soluţii legale. „Maşinilor, în funcţie de necesităţi, le sunt alocate girofarurile. În funcţie de specificul activităţilor. În timp, vom rezolva situaţia. Dar nici acum nu este vreo problemă. În fiecare activitate noi ne-am îndeplinit sarcinile. Dar, cu siguranţă, că va fi şi o soluţie definitivă şi nu temporară aşa cume este acum. Este o chestiune de procedură, de respectare a cadrului legal. Puteam să le ţinem undeva şi să nu le folosim, dar am ales să le folosim şi să le dotăm cu girofar atunci când este necesar, până la rezolvarea definitivă a problemei”, a declarat, pentru „Replica”, chestor de poliţie dr. Bogdan Despescu, şeful IPJ Constanţa. Reamintim că, din luna noiembrie 2014, de când a fost demarat acest proiect şi până în prezent, IPJ Constanţa a fost înzestrat cu 67 de autospeciale Dacia Duster şi Dacia Logan. Dintre acestea, potrivit reprezentanţilor IPJ Constanţa, cam 19 nu sunt dotate cu platforma cu semnale luminoase şi sonore. Structurile care beneficiază de noile maşini sunt cele de ordine publică, serviciile operative şi celelelte structuri de poliţie. Menţionăm şi faptul că la Cluj poliţiştii au pus mână de la mână şi au cumpărat girofaruri din Piaţa Mărăşti, chiar dacă acestea sunt ilegale. Nu aşa se va întâmpla şi la Constanţa, după cum ne-au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Liliana CHIRU, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102