REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Autoritățile constănțene se pregătesc: toate drumurile vor fi închise?!

Autoritățile constănțene se pregătesc: toate drumurile vor fi închise?!

Replica API 10 ianuarie 2017 | 02:34 658

Un nou val de ninsori, viscol și ger ne așteaptă din noaptea de marți spre miercuri, 10 spre 11 ianuarie anul curent. Este vorba despre două coduri emise de meteorologi, unul galben de ninsori și unul portocaliu de viscol puternic, polei și ger. Astfel, la Prefectura Constanța, autoritățile s-au adunat pentru a discuta despre măsuri, fiind vorba despre Comandamentul pentru Situații de Urgență.

La Comandamentul pentru Situații de Urgență, întrunit marți, 10 ianuarie a.c., sunt prezenti prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, primarul Constanței, Decebal Făgădau, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, Claudiu Iorga Palaz, reprezentanții ISU Dobrogea, reprezenanții Stației de Meteorologie Constanța, IPJ, IJJ, Enel, RAJDP, ISJ, RAJA, dar și alți reprezentanți. "Avem toleranță 0 pentru ISU Dobrogea, deci salvarea de vieți omenești este pe primul plan, și toleranță 1 pentru curent electric. Nu vreau să mai avem cazuri de sate, comune sau orașe fără curent. Enel să dispună suficienți oameni.", a precizat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu. De asemenea, s-a decis ca toate drumurile județene, naționale și comunale să fie închise în noaptea de marți spre miercuri, dar, în același timp, utilajele să acționeze la foc automat.

În schimb, Marin Dima, de la DRDP Constanța, a precizat: "O să pun la dispoziție 4 freze pentru a interveni pe drumurile județene. Prin Ministerul Transporturilor am decis să ținem două drumuri naționale deshise, în permanență, DN22C si DN2A, cu prelungire pe DN3 și DN3A". Dar rămâne de văzut ce se va întâmpla, în funcție de cum se vor descurca oamenii în teren.

Conform meteorologilor, CODUL GALBEN începe marți, 10 ianuarie a.c., la ora 21.00, dar ninsorile vor începe de la ora 18.00, în sudul județului. Se vor depunde peste 25 cm stratul de zapadă. Codul portocaliu de viscol, polei și ger va intra ân vigoare de la ora 22.00.

"Vreau să se recomande oamenilor să nu iasă din case în noaptea aceasta. Atunci se anunță că va fi cea mai mare cantitate de precipitații. Avem la dispoziție 39 de utilaje pentru a interveni. Sunt 15-16 ore mai grele. Mai bine să stea în case, în loc să iasă pe șosea să se întample mai rău. Dacă nu ne ascultă pe noi, poate o să fie poliția pe stradă și să nu îi lase la drum.", a declarat Lungoci, director RAJDP.

"La ora actuală, sunt 5 localități fără curent electric, la 2 sunt echipele enel pe teren, iar in alte 3 localitati sunt intreruperi programate, care vor fi rezolvate în 3 ore", potrivit reprezentanților ENEL.

Decizia de închidere a drumurilor se va lua în comun acord între IPJ, RAJDP și CNADNR, s-a mai hotărât în ședință.

Vor fi 14 șenilate puse la dispoziție de CNADNR, RAJDP, ISU, IPJ și armată. Și firma ENEL o să aibă și la dispoziție o șenilată de mici dimensiuni. Cu el se va interveni în locurile în care vor exista probleme cu alimentarea cu energie electrică.

Și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a fost prezent și a precizat că unitatea medicală este pregătită să primească cazuri din județ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CARE CARE AUTORITATE PALAZ II AUTORITATE TRASEISTUL ALA.SA FIM SERIOSI II UN MICUT IN TOATE.ASTA SPUN SI FETELE CARE STIE EL CARE.FITILAR DE VAZA PUPATOR DE BAS.
1
0
Io sug lu Dragnea si ma face si pe mine jmecher. Cand i-o sugeam lu Maresalu Aka Despina, eram pe cai mari. Acum ma face tatuca Dragnea si cu Psdul lui ,Jupan de constanta. De la Acn direct ajung eu jmecheras baieti ca tata si va rup curu.
0
0
Ba unde dracului este nenorocitul asta de primar , ce dracu face cu orasul asta este de o nesimtire de fapt nu am cuvinte pe care sa le pot spune ,haos total este depasit de situatie strazile laterale nu au fost dezapezite , au ramas oamenii suspendati pe zapada cu masinile , care nu lucreaza in oras sa ia autobuzul, care aprovizioneaza cu marfa niciodata nu a fost atata sorici gros mai gros decat la porc , vine acum hartia sa mergem sa platim taxe si impozite javrele dracului , nu iese al dracu din biroul lui sobolanul , nu vede nimeni ce se intampla in orasul asta , halal primar opula bleaga
0
0
Tu esti in opoziie sau la putere?Iarasi joci dublu?
0
0
Cel mai simplu :blokam drumurile!!! Dankule pune mana la munka mai lasa blocurile!!!! Nu ti ajung banii?????
3
0
Ok.dar CE solutii aveti? Nu ATI spus nimic.Toleranta 0 ISU....bai...putoi...asa SI fost incatat Sa zici????? CE manevra.
2
0
incredibil unde a fost pana acum acest presedinte al consiliului judetean sa o tina tot asa i-i prevad un viitor stralucit
1
4
imaginea de ansamblu este ca adunatura asta este total incompetenta si de o mare nesimtire. ceea ce ar trebui, este disparitia lor de la administratia locala, fara nici o exceptie.
7
1
bine nicule baga-i in masa
2
1
mascariciul de palaz nici nu stie ori face opozitie ori este la putere.Concluzie-cat ii suge pl lui stroe are salariu la cj
7
1
inchidem drumurile pana la primavera !
10
0
Esti semianalfabet. Poate nu stiai.
8
4
Ce fata de bou are tolea ala de la dsv... nu le zice el de congelate cu refrigerate ?
9
0
Autoritatile Constantei sunt operativi la luat taxe .Avem cele mai mari preturi la agentul termic ,utilitati etc.In zona ciresica troneaza gunoiul panan strada de un an autoritatile nu vad.Am facut o sesiz la polaris dar mau expediat spunandumi ca vor interveni ,concluzia este ca mam ales doar cu nr de sesizare 33.Am postat chiar un filmulet pe F cu titlul Fagadau uite cum arata un oras curat.
13
2
Cea mai tampita decizie este sa declari drumurile inchise.Pai credeti ca-si va mai face cineva treaba?Toti vor merge la caldurica si noi cei care trebuie sa mergem la serviciu o sa inotam in zapada.Labagiilor impotenti,demisia!
17
2
DE INCHIDETI DRUMUL DN 39 E ???NOI NU PLATIM TAXE SI IMPOZITE ????
5
2
Si de la ce ora inchid drumurile ?????
4
0
De unde sa aiba Enel destui oameni ca i-a dat afara, i-a scos la pensie. Va fi la fel ca in weekend daca nu mai rau. Daca se rup firele degeaba ai senilata daca cu poti intra cu o macara. Tam tam
10
1
tutulica i-ai dat pe spate pe macaronari,astia nu muncesc nici la ei in ograda,aici au ajuns in haiducie, deci asta fac iau de la toti si baga-n buzunar
8
1
speram ca intre timp domnul primar a facut un schimb de idei si de solutii cu doamna primar general firea si va eficientiza interventia in oras, unde avem inca foarte multa zapada pe asfalt si unde se aduna munti de gunoaie
11
3
palaz limbistu sta non stop pe facebook dupa cum se vede si in poza. sta si comenteaza de toti nu se uita la el bulanu spart
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367