REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Autorul atacului sinucigaș din Ansbach jurase credință Statului Islamic

Autorul atacului sinucigaș din Ansbach jurase credință Statului Islamic

Replica API 25 iulie 2016 | 00:06 291

Autorul atacului sinucigaș din orașul german Ansbach jurase credință grupării jihadiste Statul Islamic (SI), așa cum o dovedește o înregistrare video găsită în telefonul său mobil, a anunțat luni ministrul de interne din landul Bavaria, Joachim Hermann, relatează AFP și Reuters, citate de http://www.agerpres.ro

"El a anunțat în mod explicit că acționează în numele lui Allah. A jurat credință (liderului grupării SI) Abou Bakr al-Bagdadi (...) și a anunțat în mod expres că se răzbună pe germani pentru că aceștia se pun în calea islamului", a spus oficialul bavarez, pe baza unei prime traduceri a înregistrării video care a fost făcută în limba arabă.

Ministrul a mai afirmat că înregistrarea video arată clar că atacul a fost unul terorist. "Consider că după această înregistrare nu există nici un dubiu că atacul a fost unul terorist, de inspirație islamistă", a subliniat oficialul.

Potrivit poliției germane, atacatorul avea suficiente materiale pentru a mai produce o altă bombă. Bărbatul, mort în explozie, avea asupra sa și un sul de bancnote de 50 de euro la momentul atacului, a mai precizat poliția.

Primarul din Ansbach, Carda Seidel, a anunțat anterior că 15 persoane au fost rănite în atacul sinucigaș cu un dispozitiv explozibil, patru aflându-se în stare gravă. Un bilanț anterior vorbea de 12 răniți.

Suspectul sirian în vârstă de 27 de ani care și-a detonat duminică dispozitivul explozibil la Ansbach a sosit în Germania în urmă cu doi ani. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a afirmat că sirianului i s-a respins cererea de azil anul trecut și că el urma să fie expulzat în Bulgaria.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614