REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Avalanşă de comentarii după ce câinele unui om al străzii din Constanţa a fost EUTANASIAT

Avalanşă de comentarii după ce câinele unui om al străzii din Constanţa a fost EUTANASIAT

Replica API 29 mai 2015 | 15:17 1018

Mihai Petre: “Ce fel de specimene lucrează la biobaza din Constanța?”

Mihai Petre: “Ce fel de specimene lucrează la biobaza din Constanța?”

Spiritele s-au încins la Constanţa după ce, pe 27 mai anul curent, hingherii au ridicat un câine cu handicap din zona Sălii Sporturilor din Constanţa. Din câte se pare, animalul era mereu în compania unui om al străzii, care îi confecţionase şi un dispozitiv pentru ca animalul să se poată deplasa. Însă, totul s-a accentuat în momentul în care câinele a fost eutanasiat.

Bursuc, un câine cu handicap, a fost crescut de Liviu, un om al străzii din Constanţa. Acesta, cu banii câştigaţi din cerşit, i-a construit un dispozitiv cu ajutorul căruia animalul să se poată deplasa. Însă, pe 27 mai anul curent, se pare că hingherii l-au ridicat şi dus la centrul de ecarisaj. Acolo, un medic veterinar l-a examinat şi, în urma controlului, a decis ca animalul să fie eutanasiat în aceeaşi zi. La aflarea veştii, oamenii s-au scandalizat, “bombardând” pagina de Facebook a Primăriei Constanţa. “De ce aţi OMORÂT căţelul care avea CĂRUCIOR de căţel cu handicap şi aparţinea unui om al străzii din Constanţa? Adică în România oamenii străzii NU au dreptul să aibă căţel ? Se ştie deja în toată lumea, că aţi ucis acel căţel imediat după ce a fost luat cu japca de hingheri... Nu trebuia prin lege să-l ţineţi 14 zile, sau legea o faceţi dumneavoastră acolo? Poza căţelului a fost pusă şi pe pagină preşedintelui şi pe pagină ANSVSA”, a scris o femeie. “Ruşinea Europei şi a lumii! Deja străinii se interesează de acest caz!”, a scris o altă femeie. Şi comentariile sunt multe, toate cu acuzaţii la adresa reprezentanţilor administraţiei locale, a celor care răspund de ecarisaj dar şi la adresa medicului veterinar care a luat respectiva decizia. Între timp, întâmplarea de la malul mării a fost postată şi pe pagina ANSVSA: “Acest câine, aparţinând unui om al străzii, a fost ridicat astăzi de hingheri. După cum se ştie, câinele este cu un mare handicap locomotor, iar stăpânul sau, deşi nu are casă, are grijă de Bursuc de când avea câteva săptămâni. Şi are grijă de el în adevăratul sens al cuvântului, împărţind şi bune şi rele. Dacă Liviu (stăpânul) nu ar fi făcut asta, câinele nu ar fi avut nicio şansă la viaţă, evident. Hingherii au intrat în canalizare să scoată căţelul, singurul prieten al unui om al străzii. Conform ultimelor informaţii, Bursuc a fost eutanasiat ieri după-amiază, ( 27 mai – n.r.) imediat după ce a fost adus în Biobază. Aceasta a fost decizia medicului veterinar de serviciu, pentru că era într-o stare proastă. Stare în care era de 10 ani şi era un căţel fericit”. Totodată, Mihai Petre, preşedintele Asociaţiei M10 din Constanţa, a scris pe pagina sa de Facebook: “Mi s-a comunicat că Bursuc a fost omorât. Ieri!!! (27 mai – n.r.) Deci, cum l-au luat, l-au și omorât. Nu a contat că existau oameni dispuși să-l adopte și să aibă grijă de el, așa cum era, pe jumătate paralizat. Acum spuneți voi ce fel de specimene lucrează la biobaza din Constanța, de la șef și până la ultimul hingher?”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614