REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Avem Guvern... Suntem normali?

Avem Guvern... Suntem normali?

Replica API 18 noiembrie 2015 | 00:00 3685

Guvernul Dacian Cioloş a fost validat de Parlament. Nimic surprinzător. Parcă nu mă mai miră nici bâlbele de la nominalizarea miniştrilor şi nici votul de la comisii. După un model care a fost cât pe ce să preia Sănătatea, a venit rândul ca cel mai tare minister - cel al Justiţiei - să treacă prin caznele propunerilor.

Dar să ne oprim puţin la junul fără de şansă Andrei Baciu, trebuie să limpezim puţin situaţia: toată lumea a făcut tam-tam pe imaginile acestuia în chiloţi; până şi Liviu Dragnea, când a comentat nominalizarea nefericită, a făcut referire la defilările pe podiumurile de modă... Că nu dădea bine ca un tinerel cu multe, multe imagini în chiloţi, „revărsate” pe tot Internetul, să ajungă ministru... poate da, poate nu..., însă cine a avut curiozitatea să îi verifice CV-ul constata că nu are experienţă! Şi-atunci, am două întrebări pentru Cioloş: Baciu a fost propunerea lui sau cineva i l-a sugerat ca fiind potrivit? Oricare ar fi varianta, tot nu îmi sună bine lipsa de preocupare a premierului în a studia cu mare atenţie „cazul”. Un lucru este însă bun: nu a mers până în pânzele albe cu o nominalizare controversată, a rectificat eroarea.

Ajungem şi la ministerul Justiţiei, unde mult-lăudata de către unii Cristina Guseth a clacat pur şi simplu în faţa comisiilor! N-a reuşit să lege două propoziţii coerente, deşi la anumite emisiuni televizate părea că poate mai mult. Că emoţiile au fost de vină, că... habar nu am, interesant este că parlamentarii nu au sancţionat prestaţia jalnică, avizul dat fiind unul favorabil! Adică, în faţa lor putea să vină şi o păpuşă gonflabilă, că dacă ordinul de la partid a fost să îşi dea acordul - ei îşi dau acordul. Nu spun că Guseth n-ar fi fost un bun ministru sau că nu e o persoană pregătită, inteligentă etc., dar în faţa unor oameni care o întrebau ce are de gând să facă la Justiţie... a amuţit! Dacă ar fi ajuns ministru, pe mâna avizului favorabil dat de nişte parlamentari- marionete, cum s-ar fi impus oare Guseth în faţa subalternilor? Dacă, emotivă fiind, ar fi clacat şi în faţa lor? Ce contează, pentru parlamentari a fost tot una. N-au primit la timp alte indicaţii sau poate că au primit taman indicaţiile să voteze... „pentru”. Un singur parlamentar a anunţat că îşi dă demisia, că nu vrea să participe la mascaradă... Dar ce contează? Era un parlamentar ALDE, adică din partidul lui Tăriceanu, care oricum a anunţat că nu votează Guvernul Cioloş. Prin urmare, o suspectez pe parlamentara în cauză că a vrut să puncteze la capitolul imagine.

În fine, cu tot cu avizul pozitiv „smuls” de Guseth de la comisii, Cioloş a realizat că propusa la Justiţie îi provoacă neplăceri la capitolul imagine şi credibilitate, aşa că a scos din joben un nou nume: Mihai Selegean. Din nou, eşec!, aşa că s-a ajuns la o altă cunoştinţă a Monică Macovei, după Cristina Guseth: Raluca Prună, convocată de urgenţă la Bucureşti. Pentru că nu trăim vremuri normale, Prună a luat val-vârtej avionul (că era pe la Bruxelles, cu treabă, şi nici nu se aştepta să fie nominalizată ministru) şi s-a prezentat! A trecut de audieri, că deja obosise toată lumea de modificări, şi gata, avem guvern nou. Şi mai avem pretenţia că suntem normali...!

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218