REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Aventurile unui grec stabilit la CONSTANŢA, IMPLICAT în ESCROCHERII cu DIAMANTE!

Aventurile unui grec stabilit la CONSTANŢA, IMPLICAT în ESCROCHERII cu DIAMANTE!

Replica API 3 noiembrie 2016 | 00:17 529

Scenariu desprins din filme

Scenariu desprins din filme

Georgios Chalkiadakis este un grec stabilit în Constanţa de circa 10 ani, fiind căsătorit cu o româncă. Însă, pe sub vălul aparenţelor care indicau o familie normală, cu 3 copii, se ascundeau fapte întunecate, desprinse parcă din filmele de acţiune. Mai exact, Georgios a pus la cale o „afacere” cu diamante, prin cae şi-a înşelat prietenul cu sute de mii de euro. A fost emis pe numele lui mandat european de arestare şi, pe lângă asta, se află şi în plin proces de divorţ.

Grecul Chalkiadakis, în vârstă de 48 de ani, este căsătorit cu Ana Maria Magdalena, de 37 de ani, care este deţinătoarea unei afaceri cu sediul în Valu lui Traian, pe strada Liliacului. În plus, ea a tot participat la concursuri dedicate brutarilor, bucătarilor, cofetarilor şi cake designerilor, iar, în 2015, a câştigat o menţiune la categoria „Creaţie Artistică în Pastă de Zahăr” la Concursurile GastroPan, la fel şi în 2016. Revenind la Georgios, acesta s-a stabilit la malul mării încă de acum 10 ani, atunci când s-a şi căsătorit. Are 3 copii şi totul părea a decurge frumos în viaţa lui sau cel puţin acestea erau aparenţele. În realitate, însă, nori negri se anunţau la orizont. Astfel, potrivit portalului Judecătoriei Constanţa, el este în plin proces de divorţ, înregistrat pe 14.12.2015, următorul termen fiind stabilit pe 9.12.2016. De precizat este faptul că de meserie este gemolog, activitate desfăşurată în domeniul pietrelor preţioase (cum ar fi diamante - spre exemplu). Acesta este şi motivul pentru care a pus de o „afacere” în domeniu. În perioada 30 aprilie - 3 mai anul curent, a încercat să înşele un alt grec, pe care l-a convins să tranzacţioneze împreună diamante comandate din India, toată treaba costând 1 milion de euro, urmând ca profitul, prin revânzarea lor în SUA, să fie cam de 400.000 de euro, pe care să-l împartă pe din două. Zis şi făcut. Colegul său de afaceri a pus la bătaie 480.000 de euro pentru achiziţionarea a trei diamante. Numai că Georgios a cumpărat doar unul singur, în valoare 100.000 de euro, celelalte două fiind simple pietre lucitoare. Ancheta oamenilor legii a fost una laborioasă, totul ieşind la suprafaţă în cele din urmă. Apoi, la data de 1.11.2016, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, l-au depistat pe Georgios Chalkiadakis, pe numele căruia Tribunalul Regional din localitatea Nicosia (Cipru) a emis un mandat european de arestare pentru comiterea a patru infracţiuni de conspiraţie la comiterea de infracţiuni, falsificare de acte, folosirea de acte false şi obţinerea de foloase prin pretenţii false. Acesta a fost săltat de la domiciliul lui din cartierul Compozitori din municipiul Constanţa. Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi introdus în C.R.A.P. Constanţa, după care a fost prezentat Parchetului Curţii de Apel Constanţa pentru confirmarea mandatului european de arestare. Ulterior, vor fi demarate procedurile legale în vederea extrădării persoanei în cauză.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614