REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Azi îl prăznuim pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României!

Azi îl prăznuim pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României!

Replica API 30 noiembrie 2016 | 18:30 255

O veche tradiţie populară de la noi vorbeşte despre Sfântul Andrei care, ajuns la porţile Dobrogei de astăzi, a descoperit o lume tulburată de haitele de lupi ce mişunau în vegetaţia sălbatică din preajma Dunării. Apostolul, care avea darul vindecării şi, mai ales, al minunilor, a vindecat rănile multora iar prin rugăciuni, „lega gura lupilor”. În felul acesta, toţi îl aveau de sfânt şi de mare ocrotitor. Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Apostol Andrei în fiecare an pe 30 noiembrie. Acesta este considerat şi ocrotitorul României.

La Mânăstirea ,,Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin va avea loc ceremonialul religios, în perioada 29-30 noiembrie, desfăşurat cu ocazia sărbătoririi hramului bisericii. La aceasta acţiune se estimează participarea a peste 10.000 de credinciosi din judetul Constanţa dar şi din judeţele limitrofe, a unui sobor de preoţi şi diaconi cât şi oficialitaţi ale judeţului nostru.

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, la această manifestare vor participa peste 200 de jandarmi din Gruparea Mobilă „TOMIS” dar şi poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa. Ei vor acţiona în principal, pentru: protecţia participanţilor; asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării ceremonialului religios; prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială. Dispozitivele de ordine vor fi formate din echipe de patrulare pedestră şi auto, precum şi echipe de intervenţie mobile. Zona în care se va desfăşura ceremonialul religios va fi delimitată cu garduri metalice iar în zonele de acces se va efectua control preventiv corporal şi al bagajelor.

Jandarmeria recomandă: să acorde sprijin echipelor de ordine aflate în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică; să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială; să respecte regulile impuse de organizatori şi Jandarmerie;

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367