REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bădrăgan s-a înscris în Partidul România Unită şi va conduce filiala de la Constanţa

Bădrăgan s-a înscris în Partidul România Unită şi va conduce filiala de la Constanţa

Replica API 27 august 2014 | 00:00 674

Mutare surprinzătoare, anunţată de Diaconu:

Mutare surprinzătoare, anunţată de Diaconu:

Deputatul PSD, Bogdan Diaconu, şi-a anunţat săptămâna trecută demisia din partid, dar şi lansarea unei noi platforme politice, cu tentă naţionalistă: Partidul România Unită.

"Partidul va fi unul naţional-democrat. O doctrină pe care nu am inventat-o eu, se regăseşte în istoria naţională, icoana partidului va fi Nicolae Iorga", declara Diaconu, pentru "Replica", după anunţul privind noul partid. De atunci, PRU se extinde vizibil şi va avea o primă filială la Constanţa, condusă de, până mai ieri, preşedintele Partidului Ecologist Român, avocatul constănţean, Dumitru Bădrăgan.

Apropiaţi, mai ales în gândire, cei doi au bătut palma. "Da, domnul Bădrăgan, fost deja preşedinte al PER, este alături de proiectul Partidul România Unită şi va reprezenta, alături de ceilalţi membri ai PER, care au venit alături de noi, componenta ecologistă, pe care noi punem mare preţ în activitatea viitoare a partidului. Este urmat de alţi lideri locali şi membri PER", a declarat Diaconu, pentru "Replica". Liderul partidului care se bucură de o atenţie cel puţin surprinzătoare în această perioadă susţine că Titi Bădrăgan va fi şi liderul de facto al uneia dintre primele formaţiuni locale ale PRU, cea de la Constanţa. "Joi, voi prezenta oficial comitetul de iniţiativă. Toţi vor fi alături de mine. Un alt nume tânăr, care s-a afirmat în ultimul timp în scena publică, este domnul Augustin Hagiu. Oricum, apropo de Constanţa, foarte curând, vom constitui filiala acolo şi care, cel mai probabil, va fi condusă de domnul Titi Bădrăgan", a precizat Diaconu.

De partea cealaltă, Bădrăgan se arată încrezător în ideea ambiţioasă a lui Diaconu. "Am vorbit cu el, ne cunoaştem, dar trebuie mai întâi de toate să îşi structureze ceea ce are de făcut. Deocamdată, e o iniţiativă care trebuie să coaguleze, să creeze un grup de oameni care au interese comune, care au un mod de acţiune comun, care vor să schimbe ceva în societate", a declarat Bădrăgan, pentru "Replica", explicând şi de ce a ales acest nou drum în cariera sa politică. "Tot avem o campanie pro Băsescu sau anti Băsescu şi oamenii de afaceri se duc în faliment, bătrânii, tinerii, suferă. Dacă vom avea, ca în 2012, cine e pro şi cine e anti Băsescu, atunci societatea pierde. (...) Câţi cercetători avea România în 1990? Cam 90.000. În 2000, au mai rămas 6.000, câţi au mai rămas acum? Tinerii de valoare pleacă afară, de ce? Din cercetare te duci în inovare, din inovare te duci în industrie şi nu mai ai involuţie tehnică. Din toate astea ai creştere economică şi locuri de muncă. Care e proiectul de ţară, astăzi?", a precizat Bădrăgan.

Iniţiativa lui Diaconu mai beneficiază de o atenţie. Este vorba de liderul Noii Republici, Mihail Neamţu. Un alt reprezentant al ideilor naţionaliste, Neamţu oferă un punct de vedere surprinzător, pentru un om de dreapta, care ar fi trebuit, în mod normal, să sară la gâtul unui reprezentant provenit din zona stângii. "Eu cred că este un proiect sincer şi care are o anumită doză de naivitate în contestarea PSD, care este mult prea tentat de problema ungurească. În opinia mea, există o problemă, mai ales la Budapesta, acolo unde Viktor Orban şi-a declarat făţiş simpatia faţă de Moscova şi Beijing. Există cu adevărat o problemă în Europa. Polonia şi România au rămas principalii piloni de susţinere a proiectului nord-atlantic, la marginea civilizaţiei occidentale. Ungaria a trădat, Bulgaria este o zonă incertă. Atunci, în condiţiile acestea, sigur că trebuie să avem în vedere consolidarea unui proiect naţional românesc, dar nu cred că el (Diaconu - n.r.) va coagula foarte rapid, însă este doar o părere şi personajul care a iniţiat proiectul mi se pare, mă rog, să zicem, de bune intenţii, dar insuficient testat în apele politicii", a precizat Neamţu.

Alături de Bădrăgan, lui Diaconu i s-au mai alăturat până acum fostul deputat PRM, Vlad Hogea, dar şi cel care a fost în fruntea tuturor protestelor cu vehicule comerciale din perioada 2005-2013, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport şi fostul lider al PER Prahova, Augustin Hagiu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218