REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Băisan DĂ PE FAŢĂ situaţia din PNL Constanţa! A vorbit despre banii din campanie şi documente „fabricate” noaptea „ca hoţii”!

Băisan DĂ PE FAŢĂ situaţia din PNL Constanţa! A vorbit despre banii din campanie şi documente „fabricate” noaptea „ca hoţii”!

Replica API 25 martie 2017 | 00:34 468

Cristy Băisan

În cadrul unei conferințe de presă susținută de către consilierul județean Cristy Băisan, au fost lansate mai multe acuze la adresa mai multor persoane din funcții de conducere a Partidului Național Liberal Constanța și nu numai.

Cristy Băisan cere demisiile din funcții ale lui Gheorghe Dragomir, Septimiu Bourceanu, Robert Boroianu, Gheorghe Muhscină, Marilena Dragnea și Gabriela Tomescu. Cele mai pronunțate acuze sunt la adresa liderului Dragomir și a lui Robert Boroianu. „Gheorghe Dragomir a promis că se retrage din fruntea PNL Constanța și că vrea să predea ștacheta și el să medieze asupra procesului democratic organizat de alegerile interne. Ceea ce nu a spus Gheorghe Dragomir este că nu vrea să predea ştacheta oricui, ci lui Robert Boroianu.

Și ce nu a mai spus Gheorghe Dragomir este că nu vrea să plece din viața politică, ci că țintește o poziție de vicepreședinte la nivel național. Iar pentru a fi în măsură să își negocieze această poziție, are nevoie să controleze în totalitate delegația care va merge din partea Constanței la alegerile din 17 iunie. Aici este miza. Gheorghe Dragomir îl promovează pe Robert Boroianu într-un mod în care numai Trahanache a lui Caragiale mai putea fi promovat. Iar dacă tot îi pronunț numele, aș dori să spun de ce îi cer demisia lui Robert Boroianu. Robert Boroianu, într-un mod nestatutar a devenit în vara anului trecut trezorier al PNL Constanța.

Trezorierul este cel care gestionează banii în partid.Conform statutului, trezorierul are obligația de a prezenta organizației lunar un raport de trezorerie astfel încât membri partidului să cunoască situația financiară a partidului. În ciuda faptului că am cerut în mod repetat să ni se prezinte o situație la zi a banilor din interiorul filialei, acest raport de trezorerie niciodată nu a fost prezentat. În anul 2016, au avut loc două campanii electorale. În interiorul campaniei electorale și în precampanie, sumele de bani nu sunt mici, din contră, sunt foarte mari.

Nu discutăm de 5.000 de euro sau de 10.000 de euro, discutăm de câteva sute de mii de euro. Faptul că nu s-a făcut această descărcare de gestiune, îmi dă voie să fiu foarte circumspect vizavi de modul în care banii au ajuns în partid și modul în care banii au plecat din partid”, a punctat Cristy Băisan.

A motivat și celelalte demisii cerute. „Solicit demisia secretarului general, Septimiu Bourceanu și secretarului general adjunct, Gabriela Tomescu. Ceea ce face la ora actuală secretarul general este la limita legii, nu la limita statutului! Prin acel secretariat, la ora actuală, noaptea, se fabrică documente, care viciază procesul de alegeri interne! Solicit retragerea din comisia de organizare a alegerilor a doamnei Marilena Dragnea! Este într-o incompatibilitate morală, atâta timp cât își dorește să fie și candidat la funcția de președinte al organizației Năvodari! PNL are resursa umană capabilă să o înlocuiască din acea poziție”, a mai spus Cristy Băisan.

De aemenea, consilierul Cristy Băisan punctează clar că în județ situația stă într-un mod îngrijorător, căci oamenii nu sunt lăsați să își poată exercita dreptul la vot în cadrul filialei locale. Mai mult, acesta acuză de vicierea procesului electoral. „În organizații mari: Mangalia, Medgidia, Năvodari, Cernavodă; asistăm la o viciere profundă a procesului electoral intern care se manifestă printr-o blocare a accesului membrilor PNL la vot! Tot noaptea, în interiorul filialei județene se fac liste cu membri care au voie să voteze, printr-o interpretare incorectă a statutului!

Trăim un paradox, într-o localitate cum este Medgidia, cu 40.000 de locuitori, vedem că, la vot, pentru alegerea președintelui organizației, vor participa 56 de membri! Într-o localitate cum este Mangalia, la vot vor avea acces puțini peste 100 de membri! Sunt organizații vechi și mari, cu sute de membri! Cerința conducerii PNL a fost ca acești membri să aibă un cuvânt de spus, numai că li s-a luat dreptul la vot! La Medgidia, într-un mod total abuziv, s-a blocat dreptul membrilor de a-și plăti cotizațiile! Există peste 200 de membri care s-au dus la sediu să își plătească cotizația și li s-a refuzat acest lucru! Aceeași situație și la Năvodari”, a subliniat consilierul județean.

Desigur, el preciează că există o situație delicată și la organizația municipală. „Organizația condusă de senatorul Vergil Chițac asistă la reversul medaliei: după aproape un an de zile de periere a membrilor PNL, la nivel de municipiu, s-a ajuns la concluzia că are aproape 300 de membri activi și implicați. Întrucât președinția municipiului trebuie să ajungă într-un mod autocrat în dreptul unei persoane desemnate și nu votate, am asistat la înscrieri peste noapte a peste 500 de noi membri în această organizație!

Membri care nu pot fi identificați, care nu au fost implicați în campaniile electorale, care nu au trecut pe la partid, dar care au fost aduși în organizație cu rolul de a vicia rezultatul alegerilor interne! Asistăm la un proces de alegeri profund viciat, care urmează să producă niște lideri nedoriți de marea masă a partidului. Aceasta nu este o competiție internă, când nu ai contracandidat în 65 de organizații din 70, nu putem vorbi de competiție internă! Când blochezi accesul membrilor la vot, nu poți vorbi de legitimitatea alegerilor! Din discuțiile pe care le am cu organizațiile, trebuie să spun că nemulțumirea membrilor este la cote alarmante!”, a mai adăugat Băisan.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare este atat de greu de inteles ca PNL jud Constanta trebuie sa ramana sub PSD? Care dintre Hutuca sau Boroianu au luptat impotriva PSD? Ba dimpotriva au fost membrii PSD! Oare e normal?
6
0
Mai Baisan, cand vei intelege ca STACHETA nu se preda, atunci si numai atunci vei putea avea ptetentii ca sefii tai sa-ti inmaneze STAFETA in conducerea partulidului! Uite, asta este motivul pentru care nu meriti sa-i reprezinti pe colegii tai, esti AGRAMAT si INCULT!...chiar si asa, cu multele facultati pe care te lauzi ca le-ai absolvit, adica le-ai terminat!
3
3
Si ne miram de procentul obtinut ! Vai mama noastra, ciolanul este important, restul nu conteaza!
3
0
Baisan stie lucruri, ca a fost adus in partid de Dragomir si a facut parte din echipa. A fost dat deoparte de Boroianu si Muhscina . Acum incepe sa povesteasca. De vazut pina unde va merge. Sa se lase cu penal pe la unii din gasca Dragomir?
2
1
Boroianu trezorier, asta e geniala.
4
0
Bai Baisane, dar cand a intrat Chitac la primarie sau pe liste la senat luptase in campaniile trecute, l-au adulat membrii PNL sau li s-a indesat pe gat? Ce naiba mai faceti fite ca asa a fost mereu si la voi dar si la altii. Stii ce strica la noi clasa politica? Faptul ca toti se dau fete mari, vorbesc mult si nu spun nimic serios. Le place sa se auda vorbind. Cand Dragomir si Hasotti sarutau papucul lui Mazare tu unde erai? Atunci nu erai indignat?
3
0
Este imposibil sa aduci democratia intr-un partid plin de comunisti. Trebuie sa intelegem ca ei fac ceea ce cred ca este corect. Ei nu sunt rai, ei nu pot fi altfel.
4
0
Am reusit sa mi impun punctul de vedere! Am eliminat toti oamenii de valoare din pnl si mi am impus strategia hoteasca de impunere prin metoda strangerii de oua a marelui presedinte Dragomir , manjit de mine si altii! Pnl partid istoric!
9
0
Chiar are cineva curajul sa dea pe fata mascarada din PNL ? Bravo ! Daca Dragomir si sleahta lui nu vor di indepartati se va alege praful de un partid istoric ! Boroianu care si-a falimentat propriile firme a ajuns trezorierul partidului ? PNL chiar isi doreste falimentul ! Faceti ceva !!!
12
2
are dreptate cel de jos pe orcine am alege PNL-ul este pe val indiferent pe care vom alege toti sant varza si se va destrama total daca Predoiu ajunge sef si vice Turcan oare atat de nebuni putem fi sa alegem doar basisti ce incet dar sigur ne omoara pe toti ? Nu ceva este putred si ne doreste doar rau, ce are Ludovic Orban ? Oare vom mai ajunge ceeia ce am fost odata cu astia langa noi ?
4
2
Eu il vreau pe Stalin. Unicul lider respectat si iubit de popor. Democratia nu este utila unui popor needucat. Traiasca tov Stalin si poporul frate sovietic.
2
2
votez Liviu Negoita cel mai echilibrat primar .Si noi la constanta ar treui sa avem la fel ca la Cernavoda
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367